Akşehirli iş adamıyla evli Çinli gelin Müslüman oldu

Akşehirli iş adamıyla evli Çinli gelin Müslüman oldu
Türkiye İskoçya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sıtkı Nalcı'nın eşi olan Çinli Hongmei Jin, Müslümanlığı seçerek Yen Nalcı ismini aldı.

Akşehir İlçe Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini beyan eden 31 yaşındaki Çinli Hongmeni Jin (Nalcı) için düzenlenen ihtida törenine; eşi Mehmet Sıtkı Nalcı, 13 yaşındaki kızı Melisa ve 4 yaşındaki Atakan isimli oğlu da katıldı. İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş'ın İslamiyet hakkında bilgi aktarmasının ardından Kelime-i Şehadet getiren Hongmeni Jin, Müslümanlığa ilk adımını attı. Müftü Kardaş'ın okuduğu İslam bilgisini eşi Mehmet Sıtkı Nalcı kendisine tercüman etti. Müslüman olduktan sora Yen ismini alan Çinli kadına tören sonunda, Kur-an’ı Kerim, Diyanet İslam İlmihali ve müftünün eşinin ördüğü başörtü hediye edildi. Müslüman olduktan sonra eşiyle birlikte Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı da makamında ziyaret eden çifti, Başkan Akkaya tebrik etti.
Başkan Akkaya, “Sıtkı Bey yıllardır İskoçya’da yaşayan Akşehirli bir hemşehrimiz. Yen Hanımla yıllar önce evlenmişler, kendileri birkaç ay önce Akşehir’i ziyaret etmişlerdi. Yen Hanımın kendisi aslen Çinli ve bugün Müslüman olmayı seçti. Müftülüğümüzde düzenlenen ihtida töreni ile Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Bizi de ziyaret ettiler sağ olsunlar. Ben Sıtkı Beyi ve Yen Hanımı tebrik ediyorum. Yen Hanımın İslamiyet’i seçmesinden dolayı da mutluluk duyuyor ve kendisini bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.
Akşehirli iş adamı Mehmet Sıtkı Nalcı, “Eşim uzun zamandır İslam’ı ve Müslümanlığı inceliyordu. Dini bir nikah yapmak istedik ve dini nikahın olabilmesi için de eşimin Müslümanlığı kabul etmesi gerekiyordu. Bugün müftümüzün aracılığı ile onun Müslüman olması hepimizi özellikle de beni son derece mutlu etti. Belediye Başkanımızın da geçen sefer Akşehir’e ziyarete geldiğimizde dostluğunu kazandık ona da minnettarız. Bizleri müftümüzle tanıştırdı. Eşim müftümüzü gördü. İslamiyet’i gördü. Kendisinin gördükleri ile duydukları tamamen farklı. Yurt dışında İslamiyet kapalı bir örtüde. Ama buraya geldiğinde kendi gözleri ile sistemimizi görmesi, diyanetimizi, Müftülüğümüzü görmesi, nasıl çalıştığımızı görmesi çok önemli. İnşallah eşim ve benim bu gördüklerimizi de yurt dışında anlatma imkanımız olacak. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Müslüman olduktan sonra Yen ismini alan Hongmei Jin ise İslamiyet’i seçmesinde İslam’ın 6 şartının büyük etkisi olduğunu söyleyerek, “İslam’ın 6 şartı benim inandığım noktalara parmak basıyor ve bu noktalar benim hayatımı düzenlememde pozitif adımlar atamamı sağlıyor, bu nedenle İslamiyet’i seçtim. Müftü Müslümanlığı seçmekle yeni bir hayata başladığımı, yeni doğmuş bir bebek gibi olduğumu ve tüm günahlarımın affedildiğini söyledi. Kendimi yeni doğmuş gibi hissediyorum ve çok mutluyum” diye konuştu.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, çifte kahve fincanı takımı hediye ederken, Nalcı çifti de Başkan Akkaya’ya İskoçya’da yeni kuracakları Turizm şirketinin plaketini armağan etti.
Nalcı çifti Pazar günü Akşehir’de bir de düğün yapacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.