Akşener: 'Seçimin 18 Haziran'a kalacağını sanıyorum'

Akşener: 'Seçimin 18 Haziran'a kalacağını sanıyorum'
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın yüzyılın en büyük deprem felaketinde daha kurtarma çalışmaları bile bitmeden seçim gündemine odaklanması tepki çekti.

Türkiye şu ana kadar 19 bine yakın vatandaşın hayatını kaybettiği deprem felaketiyle mücadele ederken İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, gazeteci Murat Yetkin'e seçimle ilgili açıklama yaptı.

Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimin planlandığı gibi 14 Mayıs'a yetişemeyeceğini belirterek, "18 Haziran'a kalacağını sanıyorum" dedi. Akşener, seçimin bir yıl ertelenebileceği yönünde TBMM'nin karar yetkisi olduğunun hatırlatılması üzerine ise, "Biz siyasiler seçimin yapılması için üzerimize düşeni yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Yetkin, "Depremin Erdoğan'ın seçim desteğine etkisi ne olur?" diye de sorusuna Akşener'in yanıt vermezken Koray Aydın, "Buradan bir şamar yer" sözleriyle karşılık verdi.

HAMZA DAĞ'DAN TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/ Tanıtım ve Medya Başkanı İzmir Milletvekili Hamza Dağ tepki Akşener ve Aydın'a tepki gösterdi: Asrın felaketine karşı devlet ve milletin kenetlenerek mücadele ettiğinin altını çizen Dağ, "Muhalefet ise seçime odaklanmış, ellerini ovuşturuyor. Yazık ki ne yazık... Görüyoruz ki asıl enkaz altında kalan, bir türlü milletle hemhâl olamayan habis zihniyetlilerdir" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.