Akşener'den HDP'ye yeşil ışık

Akşener'den HDP'ye yeşil ışık
Seçim tarihinin belli olmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den HDP'ye peş peşe mesajlar geldi

Millet İttifakı'nda HDP ile yakınlığı artıyor. Geçtiğimiz günlerde Babacan'ın "HDP ile yakın diyaloğumuz var" açıklamasının ardından bir çıkış da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi.

Akşener "Mesele silahlara veda ve kan dökmeye tövbe etmekse biz varız. Biz konuşan Türkiye'den yanayız" ifadelerini kullanarak HDP'ye mesaj gönderdi.

'HDP'YE SELAM DURDU'

Akşener'in bu sözleri büyük tepki çekerken AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Akşener için, "Meral Akşener, Diyarbakır'da HDP'ye selam durdu ve "Mesele silahlara veda ve kan dökmeye tövbe etmekse biz varız." dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mi silah bıraktıracaksınız? Haddinizi bilin! Meral Akşener'in gerçek yüzünü herkes görsün. Her paylaşımıma saldıran İyi Parti yöneticileri, bu videoyu paylaşınca çıt çıkaramadı. Bir tanesi bile yanıt veremedi. Meral Akşener, açık açık Pkk'ya bir teklifte bulunuyor. Cevap verirlerse herkes öğrenir diye korkuyorlar." ifadelerini kullandı.

'MECLİS'TE HDP'YE EN ÇOK BEN SÖZ VERDİM'

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP’ye en çok söz hakkı veren Meclis başkan vekili olduğunu söyleyip bu konuda HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’la bir diyaloğunu da anlattı. Akşener, Diyarbakır’da Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’e konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir röportajında Meclis başkanlığı döneminde HDP'ye kendinden başka kimsenin söz vermediğine dikkat çekti.

Kayyum meselesine değinen Akşener, şunları söyledi: “Bakan olduğum yıllarda batıda doğup büyüyüp Diyarbakır’a en çok gitmiş siyasetçiyim. Oy verirler vermezler bakmayız. Buradaki mevzu hukuk ve rıza meselesidir. Kayyum meselesi de öyledir. Diyarbakır’da bu kez kongreye katılıp ayrıldım. Bir daha geleceğim ve esnaf ziyareti yapacağım.”

'MHP'DEYKEN, HDP'YE BENDEN BAŞKA KİMSE SÖZ VERMEZDİ'

Akşener, Demirtaş’la diyaloğunu şöyle anlattı: “MHP’deyken ve Meclis başkan vekiliyken HDP’ye benden başka kimse söz vermezdi. Selahattin Demirtaş, ’Ne için siz’ diye sordu. ‘İçtüzük size bu hakkı vermiş. Yaptığım lütuf değil. Bu benim görevim. Siz de iç tüzüğe aykırı şekilde hareket edemezsiniz‘ karşılığını verdim.”

6+1'İN TESCİLİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugüne kadar HDP'yle ilgilerinin olmadığını söylüyordu. Akşener'in son sözlerinin; masanın 6+1 masası olduğunun tescili ve masa ortaklarının masanın altındaki HDP'yi artık gün yüzüne çıkarma vaktinin geldiğine karar verdiği şeklinde yorumlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.