Akşener'in "başörtüsü" sözleri kendi bakanlığını hatırlattı

Akşener'in "başörtüsü" sözleri kendi bakanlığını hatırlattı
"Başı açık kadın başı kapalı kadının başörtüsüne elini uzatmadı." açıklamasında bulunan Akşener, kendisi gibi idareci vasfında olanların baş örtüsüne uzattığı elleri unuttu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı olduğu 28 Şubat dönemine atıfta bulunarak, "Kadının başörtüsü üzerinden bir kavga vardı 'başı açık, kapalı' diye. O zaman o kadınlar birbirlerine düşmediler. Başı açık kadın başı kapalı kadının başörtüsüne elini uzatmadı." dedi.

Akşener'in sözlerine AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan tepki gösterdi. Özalan, "Başörtüsü yasağını gönülden destekleyen de kadınların başörtüsüne el uzatan da bizzat kendisiydi. Böyle bir iki yüzlülük görülmedi!" dedi.

Akşener'in 28 Şubat döneminde MGK'da alınan başörtüsü kararını, "İçişleri Bakanı olarak ben MGK kararlarını uygulayacağım. MGK kararlarının uygulanması gerektiğine gönülden inanıyorum" demişti.

HALK YAPMADI AMA KENDİSİ GİBİ İDARECİ KONUMUNDA BULUNANLAR VE SİYASİLER ALASINI YAPTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen üye katılım törenindeki sözleri tartışma yarattı. Akşener, "Kadının başörtüsü üzerinden bir kavga vardı 'başı açık, kapalı' diye. O zaman o kadınlar birbirlerine düşmediler. Başı açık kadın başı kapalı kadının başörtüsüne elini uzatmadı. Başı örtülü kadın, başı açık kadını başka bir şeyle de suçlamadı ama kadının bedeni, giyimi, davranışı, tercihleri üzerinden o adamların tümü kadınları özne yaparak birbiriyle kavga etti. Keşke adamlar üzerinden adamlar kavga edebilseydi." dedi.

ERKEKLER SUÇLADI AMA KENDİSİ GİBİ KADINLARI UNUTTU

Akşener, insanların halk nezdinde baş örtüsü için birbirine düşmediğini ifade ederek doğru söyledi ancak kendisi gibi siyasilerin ve kamu kuruluşlarında ve üniversitelerde idari mevkilerde bulunan kadınların, başörtülü kızların başörtüsüne el uzattığını unuttu.

İÇİŞLERİ BAKANI MERAL AKŞENER: MGK KARARLARININ VE KIYAFET YASASININ UYGULANMASI GEREKTİĞİNE GÖNÜLDEN İNANIYORUM, UYGULANACAK

Meral Akşener, İçişleri Bakanı iken Mehmet Ali Birand'ın programında, MGK'da alınan başörtüsü yasağının da içinde olduğu kılık ve kıyafet kararı için, "MGK kararlarına gönülden inanıyorum. Uygulanacak. Başka çaresi yok uygulanacak. İçişleri Bakanı olarak ben MGK kararlarını uygulayacağım. Göreceksiniz uygulanacak." demişti.

KAMUDA KADINLAR KADINLARA NE ZULÜMLER YAPTI!

Akşener'in "gönülden uygulanması gerektiğine inanıyorum. Göreceksiniz uygulayacağım" dediği kılık kıyafet yasasıyla kadınlara büyük zulümler yapıldı.

Akşener'in sözleri, Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Hemşirelik Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenindeki tarihe utanç vesikası saldırıyı da akıllara getirdi. Başörtülü oldukları için törene katılmalarına izin verilmeyen öğrenciler Zöhre Kınık ve Hülya Öztaş, "Kes sesini. Konuşmaya hakkın yok" denilerek bir başka kadın öğrenci ve üniversite yönetimi tarafından ağızları kapatılarak sahneden indirilmişti.

MERVE KAVAKÇI SIRF BAŞ ÖRTÜLÜ OLDUĞU İÇİN MECLİS'TEN KOVULMUŞTU

Fazilet Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçilen Merve Kavakçı yemin etmek için geldiği meclis genel kurulunda DSP'li Milletvekillerinin protestosu sonrası yemin edemeyerek meclisten ayrılmıştı.Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ise meclis kürsüsünden Merve Kavakçı'yı hedef almıştı: "Bu hanıma haddini bildiriniz".

Kavakçı'yı protesto edenler sadece erkekler değildi. 28 Şubat kararlarını ve başörtüsü yasağını savunan kadın vekiller de vardı.

AKŞENER'İN SAVUNDUĞU 28 ŞUBAT DÖNEMİNİN UTANÇ VESİKASI GÖRÜNTÜLERİ VE İKNA ODALARI

Meral Akşener'in bakanken "Uygulanması gerektiğine yürekten inanıyorum ve uygulanacak" diyerek sahip çıkıp desteklediği 28 Şubat 1997’deki MGK bildirisinin ardından, düşünce ve inanç özgürlüğü baskı altına alınmaya başlandı.

Süreçten en fazla zarar gören kesimlerin başında başörtülü öğrenciler geldi. Kadın erkek fark etmedi. Din düşmanı vesayetçi zihniyetin temsilcileri, bu ülkenin başörtülü kadınlarına, çocuklarına büyük bir zulüm yaşattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.