Akşener'in grup toplantısında mermi kovanı fırlatması tepki çekti

Akşener'in grup toplantısında mermi kovanı fırlatması tepki çekti
AK Parti'li isimler Akşener'in grup toplantısında mermi kovanı fırlatmasına sert tepki gösterdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun sosyal ağ sağlayıcıları için yaptığı düzenlemeye tepki gösterdi. Akşener konuşmasının sonunda eline aldığı mermileri yere fırlatarak "Tüm mermilere göğüs gerip milletimize güneş olacaksınız söz mü!" dedi.

Akşener kürsüde elindeki mermileri yere attı.

aw863528-02.jpg

AYDEMİR: PAPATYA ÇAYI DA KURTARMAZ! RESMEN MUVAZENE GİTMİŞ!

Akşener'in TBMM'ye mermi getirmesi ve kürsüden eyre fırlatması tepkilere neden oldu.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, grup toplantısında yere mermi kovanı fırlatmasını eleştirerek, "Hanımefendiyi papatya çayı da kurtarmaz. Resmen muvazene gitmiş, Allah şifa versin." dedi.

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Akşener'in, partisinin grup toplantısında sergilediği tavırların bir kadına yakışmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gergin hallerde olduğunu ileri sürerek tavsiye ettiği papatya çayına, en fazla Akşener'in kendisinin ihtiyacı olduğunu ifade eden Aydemir, "Meral Akşener, İYİ Parti'nin yükselen trendinin bütünüyle dibe vurduğunu gördü. İtimat edilmez bir figür olduğunu gösterdi. Terk ettiği masaya geri dönüşü ne yaptığını bilmez hale getirdi." diye konuştu.

Akşener'in grup toplantısında mermi kovanı fırlatmasına değinen Aydemir, "Hanımefendiyi papatya çayı da kurtarmaz. Resmen muvazene gitmiş, Allah şifa versin. İYİ Parti'de Akşener gibi düşünmeyenler çok fazla artık. Bu görüntülerden sonra sıtkı sıyrılan İYİ Partililer Cumhur İttifakı'nın yanında yer alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Aydemir, Millet İttifakı'nın bileşenlerinin, terör örgütü PKK'ya karşı tek bir kelime edemezken güvenlik güçlerine vaat üzerine vaatlerde bulunduğunu ancak bu vaatlerin günü kurtarmaya yönelik sözlerin ötesine geçemediğini söyledi.

Verilen sözlerin yerine getirilmesi noktasında Cumhur İttifakı'nın güvenilirliğini Millet İttifakı'nın figürlerinin de iyi bildiğini belirten Aydemir, "Bunların tek amacı yara kaşımak. Seçime gittiğimiz süreçte Millet İttifakı'nın rotasını ABD Büyükelçisi çiziyor. Bu yeter zül değil midir? ABD resmen güdümüne alacak bir yapı oluşturmaya çalışıyor. O kadar aşikar yapıyorlar ki fütursuzluk almış başını gidiyor. Ama milletimiz bunlara gereken cevabı sandıkta verecektir." ifadelerini kullandı.

TUNÇ: RUH HALİNİN NASIL BİR ÇIKMAZDA OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin grup toplantısında yere mermi fırlatmasıyla ilgili, "Kürsüden bağırarak sağa sola mermiler fırlatması içinde bulunduğu ruh halinin nasıl bir çıkmazda olduğunun göstergesi." ifadesini kullandı.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, Gazi Meclisin kürsülerinin, mermiler için değil milletin sözünü dile getirmek için var olduğunu belirterek, "Sayın Akşener'in partisinin bugünkü grup toplantısında kürsüden bağırarak sağa sola mermiler fırlatması içinde bulunduğu ruh halinin nasıl bir çıkmazda olduğunun göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ithamlarının hiçbirini Kandil'e söyleyemeyenlerin, siyaseten savrulma halinde olduğunu vurgulayan Tunç, "Akşener, izlediği siyaset nedeniyle partisindeki erimeyi gördükçe daha da agresif tavırlar sergiliyor. 'Deli gömleği' diyerek aşağıladıkları millet iradesi, bugüne kadar olduğu gibi 14 Mayıs'ta da

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.