Akşener'le İmamoğlu'nun mahkeme kararını sevinçle karşıladıkları anlar gündemdekini yerini koruyor

Akşener'le İmamoğlu'nun mahkeme kararını sevinçle karşıladıkları anlar gündemdekini yerini koruyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mahkeme kararını sevinçle karşıladığı anlar sosyal medyada ve siyaset gündeminde ön sıralarda yer almaya devam ediyor.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, mahkeme kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sevinerek sarıldığı anlar gündemdeki yerini korurken o anlara ilişkin yeni görüntüler de sosyal medyada paylaşılmaya devam ediyor.


fkcfqtawqamzbys.jpg
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Saraçhane'deki İBB binasına giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu'na destek oldu. Akşener, önce İmamoğlu'na sonra eşi Dilek İmamoğlu'na sarıldı. İmamoğlu ile Akşener'in birbirlerine gülerek sarıldığı anlar ise objektiflere yansıdı. Akşener ve İmamoğlu'nun birbirilerine sevinerek sarıldığı anlar dikkat çekmişti.

fkcgpdjwqaew6s2.jpg

O anlar gündemdeki yerini korumaya devam ederken yeni görüntüler de sosyal medyada yer almaya devam ederken yaşananlar tam bir siyasi magazin konusu oldu.

CNN'DE TARTIŞILDI

Akşener'in İmamoğlu'na sarılma anları CNN'de Hande Fırat'ın programında tartışıldı. Stüdyodaki konukları güldüren anlar sosyal medyada paylaşıldı.

MHP ERZURUM İL BAŞKANI NAİM KARATAŞ:

İMAMOĞLU'NUN BİR TEK EKSİĞİ VAR, O DA İYİ PARTİ ROZETİDİR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, "Ekrem İmamoğlu'nun bir tek eksiği var, o da İyi Parti rozetidir" dedi.

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki yargı kararının İmamoğlu ve Akşener ortak planının önemli bir parçası olduğunu öne sürdü. Herkesin büyük resme odaklanmasını isteyen Başkan Karataş, "İmamoğlu, bu yargı kararını kendi Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu'na resmen darbe yapmak için kullanmıştır. Çok ilginçtir ki, yargı kararı sonrasında oluşan görüntü, İmamoğlu ve Akşener'in şovuna dönüşmüştür. Bu şov CHP'ye yapılan darbeden başka bir şey değildir. Kendi içlerinde bile birbirlerini çizgi dışına çıkarmak isteyenlerce oluşturulan 6'lı masanın durumu ortadadır. Şimdi bunlar kalkmış, 2023 seçimlerinde ülkeyi yönetmeye talip olacaklar, öyle mi? Biz gülüyoruz, sadece gülüyoruz" diye konuştu.

KENDİN PİŞİR, KENDİN YE

Yargı kararının başladığı andan itibaren kurgusal bir mağduriyet ortaya koymaya çalışanların sadece İmamoğlu'nun kendisi ile Meral Akşener'in kendisi olduğunu dile getiren Naim Karataş; "Oldu olacak, Ekrem İmamoğlu bir de İyi Parti rozeti taksın ve bu iş olsun, bitsin. Ekrem İmamoğlu'nu masanın ortak adayı diye servis etmeye çalışıyorlar, ama ortada masanın diğer paydaşları yok. Her zaman olduğu gibi kendi içlerinde kendileri pişiriyor, kendileri yiyorlar. Durum böyle iken bir de kalkıp İmamoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan benzetmesi yapıyorlar. Sözde mağduriyet kurgusuyla kahraman icat etmeye çalışıyorlar. Bilmiyorlar ki, şiir okumak ve ceza almak başka şey, kamuyu temsil eden kurul üyelerine hakaret edip ceza almak başka şey. Birinde haksızlığa uğramış olmak var, diğerinde ise yargılanmayı ve miktarı her ne olursa olsun ceza almayı hak etmiş olmak var. Bunların ikisi aynı şey midir?" diye sordu.

AK PARTİ'Lİ AYDEMİR:

EKREM İMAMOĞLU, GENEL BAŞKANI'NA ÇALIM ATMANIN PEŞİNDE

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, hakkında verilen mahkumiyet kararının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çalım atmanın peşinde olduğunu belirtti.

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararının ardından yaşananları "ucuzcu tavır" olarak nitelendirdi.

Yargı kararlarının eleştirilebileceğini söyleyen Aydemir, "Bunun üzerinden siyasette gelecek devşirmek, siyasette rakip gördüklerinizi ekarte etmeye çalışmak ucuzculuktur." diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kararı öğrendikten sonra sevinçle Saraçhane'ye giderek İmamoğlu'nun boynuna sarıldığını ifade eden Aydemir, "Bir milletvekili olarak bu görüntüleri izleyince utandım, sıkıldım. Bu ne rezalet, neyin hesabındasınız? Hakkınızda bir karar verilmiş ve mahkum edilmişseniz normal olanı üzülmektir; üzülürsünüz, mahcubiyet duyarsınız. Elbette süreç devam ediyor, sonrasında aklanabilirsiniz." dedi.

İlk derece mahkemesinin verdiği kararın ardından "sevinçle, keyifle kucaklaşmaların ve sarılmaların normal olduğunu" belirten Aydemir, "İmamoğlu, Genel Başkanı'na çalım atmanın peşinde. Garip bir durum. Ayrıca altılı masanın diğer ortağı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ekarte edebilmek için yol arıyor. Bunu da bir yol olarak bulduğunu zannediyor. Bunlardan Türk siyaseti adına mahcubiyet duyuyoruz. Bu millet irfanıyla sizi tartar." değerlendirmelerinde bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Selahattin Demirtaş'a yapılanları asla kabul etmiyoruz." sözünü hatırlatan Aydemir, "Ali Babacan, utanmadan sıkılmadan onlarca insanın katlinde parmağı olan, Yasin Börü gibi gencecik evlatlarımızın katili hükmündeki insanı Saraçhane'de alkışlatıyor. Edepsizliğe bakar mısınız?" diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuşurken Halk TV'nin yayını kestiğini ifade eden Aydemir, "Bir insan ancak bu kadar pespaye hale düşer ve altılı masa tarafından ancak bu kadar paspas haline getirilir." görüşünü ifade etti.

Aydemir, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na "ayak oyunu yapıldığını" belirterek "Kılıçdaroğlu'nu ekarte edebilmek için envai türden numara çekiyorlar. Aynı masadasınız ayıptır, yapmayın. Meral Akşener, Kılıçdaroğlu sana milletvekillerini transfer etmişti; o olmasaydı, grup kuramayacaktın. Şimdi ona ayak oyunu çekiyorsun. Kılıçdaroğlu, şimdi bu şekilde tokadı yiyor." dedi.

"MİLLETİMİZ BU TİYATROYU GÖRÜYOR"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararını hatırlatarak "Ceza alan kişi üzülür. Biri 'ceza aldım' diye başka biriyle 'çak' yapıyor, birbirlerini kucaklayıp sevinç gösterileri yapıyorsa bu işte bir gariplik var demektir. Buna şaşılır, gülünür." diye konuştu.

Mahkeme kararının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti sırasında açıklandığını hatırlatan Turan, "İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile İmamoğlu sarmaş dolaş birbirlerini kutluyorlar. İmamoğlu'nun eşi de garip garip bakıyor, ne olduğunu anlamaya çalışıyor, 'Üzülsem mi ağlasam mı?' diye bakıyor. Şu yaşıma geldim, bugüne kadar yargılama sonucu verilen bir cezanın ilk kez böyle karşılandığına şahit oluyorum. Milletimiz bu tiyatroyu görüyor." görüşlerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.