Akşener'le PKK elebaşı Duran Kalkan, Hamas konusunda aynı dilden konuştu

Akşener'le PKK elebaşı Duran Kalkan, Hamas konusunda aynı dilden konuştu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le PKK elebaşısı Duran Kalkan'ın Hamas cümlelerindeki benzerlik gündem oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, işgalci terör devleti İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, Hamas'ı da hedef alması gündem oldu.

"HAMAS'IN TERÖR SALDIRISI"

Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Hamas'ın terör saldırısı da İsrail toplumuna korku saldığı gibi Netanyahu'ya da gözü dönmüş gaddarlığını sergileyeceği bir bahaneyi hediye etmiştir. Hamas’ın sivilleri katleden eylemleri, Filistin'in uluslararası hukuktan doğan, haklarını gölgelemiş, Netanyahu'nun kirli ajandasına hizmet ederek en büyük darbeyi Filistin halkına vurmuştur. Hamas'ı Filistin'i temsil eden, meşru bir siyasi yapı olarak tanımlamak Filistin hükümetini yok saymaktır. Hamas'ı Filistin'in yegane temsilcisi görmek Filistinli sivilleri, dünyaya terörist olarak göstermeyi hedefleyen Netanyahu'nun, insanlık dışı tezlerine dolaylı destek vermektir." dedi.

Akşener, topraklarını İsrail işgaline karşı savunmanın Filistinlilerin en doğal hakkı, ancak bu haklı direnişin sözcülüğünü Hamas'a devretmenin ise Filistin'e değil, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya hizmet etmek olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Hamas konusundaki tavrı ve açıklamaları nedeniyle eleştiren Akşener, şöyle konuştu:

"Erdoğan hala canhıraş bir şekilde Hamas'ı savunuyor. Bir de dönüp, gerçekleri söylediğimiz için, bize kızıyor. Neymiş? Biz Hamas'ın ne olduğunu bilmiyormuşuz…Bak sen şu işe…Biz evellallah tarihi senin gibi yarım akıllı, fesli meczuplardan öğrenmedik. Sözde kürdistanın bir parçasını Türkiye'de gördüğünü söyleyen Hamas'ı ne diye savunuyorsun? Ortada, Filistin'in meşru bir hükümeti varken sanki Filistinliler için hayırlı bir iş yapmış gibi sen neden Hamas'ı meşru görüyorsun? Bu kadar şaibeli bir eyleme imza atanları sen, hangi akılla "mücahit" diye lanse ediyorsun? Amacın nedir Sayın Erdoğan? Filistin'in haklılığını zayıflatmak mı istiyorsun? Netanyahu terörüne zemin kazandırmak mı istiyorsun? Yoksa zaten aportta bekleyen dünya kamuoyunun Filistinlileri 'terörist' diye etiketlemesini sağlamak mı istiyorsun?

Seni buradan uyarıyorum; sorumsuzca yaptığın açıklamalarla Netanyahu'nun değirmenine su taşıyorsun. Türkiye'nin bugüne kadar sergilediği rasyonel duruşa ve üstlenmeye çalıştığı arabulucu rolüne zarar veriyorsun. En büyük kötülüğü de Filistinli mazlumların haklı davasına yapıyorsun. Senin, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak yapman gereken Türkiye’nin, terörün her türlüsüne karşı olduğunu anlatmaktır. Yapman gereken Filistinli çocukları arasına sıkıştıkları Netanyahu ve Hamas'tan kurtarmanın yolunu aramaktır. Yapman gereken Netanyahu'nun yazdığı senaryoya figüran olmak değil, o kirli senaryoyu bozan olmaktır. Yani aslında Hamas'ın iletişim başkanı gibi değil, yüzyılını devirmiş büyük Türk devletinin Cumhurbaşkanı gibi davranmaktır."

ALPAY ÖZALAN: "MEVZU ANLAŞILDI"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Hamas'la ilgili özlerinin İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde "kırmızı" kategoride bulunan bölücü terör örgütü PKK'nın sözde liderlerinden Duran Kalkan'ın sözleriyle benzerlik taşıması dikkatlerden kaçmadı.

Akşener'e tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili ve Meclis İdari Amiri Alpay Özalan, Akşener'le Duran Kalkan'ın konuşmalarını paylaşarak altına "Mevzu şimdi daha iyi anlaşıldı" notunu düştü.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.