AKUT, şehitler için tırmandı

AKUT, şehitler için tırmandı
AKUT ekibi, Çanakkale şehitleri ve terör saldırılarında şehit olanlar ile yaşamını yitirenler için Bodrum'un en yüksek tepesine tırmanarak Türk bayrağı açtı

MUĞLA (AA) - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi, Çanakkale şehitleri ve terör saldırılarında şehit olanlar ile hayatını kaybedenler için Muğla'nın Bodrum ilçesinde en yüksek tepeye tırmanıp Türk bayrağı açtı.
Derneğin 15 gönüllüsü ile Bodrum off road ekibi, Konacık Gazderesi mevkisindeki operasyon merkezinde toplandıktan sonra Bodrum Yarımadası'nın 689 metre rakımlı Oyuklu Tepesi'ne tırmanmak için yola çıktı.
Araçla ve yürüyerek yaklaşık 1,5 saatte zirveye ulaşan ekipler, burada Türk bayrağı açtı, Çanakkale şehitleri ile terör saldırılarında şehit olanlar ve yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
AKUT Bodrum ekip lideri Sadettin Uslu, yaptığı açıklamada, daha önce de Sandras Dağı, Denizli Babadağ ve Ödemiş Bozdağ zirvelerine tırmandıklarını söyledi.
Terörün her türlüsünü lanetlediklerini ifade eden Uslu, "18 Mart Çanakkale Savaşı'nda kaybettiğimiz şehitlerimizin, terör nedeniyle kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ve şehitlerimizin yanlarında olduğumuzu, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün son derece önem taşıdığı şu günlerde birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini vurgulamak için bu tırmanışı yaptık" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.