Akvaryumdaki yılanların canlı yem ile beslendiği iddiası asılsız çıktı

Akvaryumdaki yılanların canlı yem ile beslendiği iddiası asılsız çıktı
Trabzon'da hizmete açılan boğa, anakonda ve piton yılanları olmak üzere canlı yem ile beslendikleri iddiaları ile gündeme gelen Trabzon Akvaryum'da yılanların dondurulmuş fare ve tavşanlarla beslendiği ortaya çıktı.

Trabzon'da geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan ve son zamanlarda başta boğa, anakonda ve piton yılanları olmak üzere canlı yem ile beslendikleri iddiaları ile gündeme gelen Trabzon Akvaryum'da yılanların dondurulmuş fare ve tavşanlarla beslendiği ortaya çıktı.

iha-20240228aw151278-9-t.jpg

Ortahisar Belediyesi tarafından Zağnos ile Tabakhane vadileri içerisinde olan Trabzon Kalesi'nin hemen altında bulunan bir tünele inşa edilen "Trabzon Akvaryum" 80 farklı türde, yaklaşık 5 binden fazla deniz canlısına sahip. Dünya denizlerinden ilham alınan 61 farklı tematik akvaryum ile 22 metrelik uzunluğuyla baş döndürücü bir görsel ortaya çıkaran "Tünel Akvaryum" son zamanlarda yine içerisinde sergilenen yılanlara verilen canlı yem iddiaları gündeme geldi. Ortahisar Belediyesi'nde yayınlanan açıklamada, iddialarının doğru olmadığı, Trabzon Akvaryum'da çalışan, iş ahlakıyla uyuşmayan ve hiyerarşik düzene aykırı davranışları nedeniyle iş sözleşmesi feshedilen A.K. isimli şahıs tarafından çarpıtılarak algı oluşturmaya çalıştığı belirtildi.

iha-20240228aw151278-2-t.jpg

CANSIZ GIDALARLA BESLİYORUZ

Akvaryum tesisindeki tüm canlıların beslenme ihtiyacının cansız ve dondurulmuş gıdalarla yapıldığını belirtildiği açıklamada, "Trabzon Tünel Akvaryum İşletmemizde 25.05.2022 - 07.05.2023 tarihleri içerisinde faaliyet göstermiş olan A.K. çalışmış olduğu zamanda amirleri tarafından birçok kez sözlü ve yazılı olarak uyarılmasına rağmen işini umursamayarak vurdumduymaz tavırlar göstererek çalışmıştır. Yapılan uyarıları dikkate almayan şahıs hakkında tutanaklar yazılmış. Bu süreçte şahıs aynı tavrını devam ettirmiş ve personeller içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. İş ahlakıyla uyuşmayan ve hiyerarşik kurallara aykırı davranışları sebebiyle şahsın iş sözleşmesi 4857 sayılı iş kanununun 25. maddesinin 2. fıkrasındaki "h" bendine istinaden "İşçinin yapmakla ödevli olduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi" nedeniyle sonlandırılmıştır. İş akdinin sonlandırılmasını kendisine yediremeyen şahıs bundan sonraki zamanda çeşitli platformlarda asılsız iddialar ile işletmemizi karalama çabası göstermeye başlamış ve daha da ileriye giderek isim vermek suretiyle tehdit edercesine işletmemiz yetkililerini hedef almıştır. Yetkili personellerimizin ailelerine de ulaşmış ve durumun can sıkıcı bir hal alması yüzünden şahıs hakkında hem işletmemiz tarafından hem de ilgili çalışanlarımız tarafından hukuki süreç başlatılarak şikâyetçi olunmuştur. Asılsız iddialarını sürdüren şahıs çalışmış olduğu zamanda elde etmiş olduğu görüntü ve belgeleri çarpıtarak algı çıkartmıştır. Bahsi geçen şahıs akvaryum işletmemizde vatandaşlarımızın ziyaretine sunulan balıklarımızın 3 milyon TL gibi bir bedelle alındığını iddia etmiştir. Bu iddia tamamen doğru olmayıp bugüne kadarki balık temini tamamen ücretsiz olarak yapılmıştır. Yine çalışmış olduğu zamanlarda kayıt altına aldığı kişisel verilerin gizliliği çerçevesinde sergilenmesi yasak olan güvenlik kamerası görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşmış ve veri ihlaline sebebiyet vermiştir. İlgili şahsın psikolojik durumunun ne kadar vahim olduğunu ve durumun ciddiyetini gösteren bir başka paylaşımı ise akvaryum tesisimize karşı yapmış olduğu silahlı paylaşımdır. Tüm bu asılsız iddialar ve can güvenliğini tehdit eden paylaşımlar için işletmemiz ve çalışanlarımız tarafından yalnızca hukuki süreç başlatılmıştır. Son olarak şahsın çeşitli platformlarda paylaşılan canlı yem iddiası da diğer iddiaları gibi asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Akvaryum tesisimizdeki tüm canlıların beslenme ihtiyacı cansız ve dondurulmuş gıdalarla sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

iha-20240228aw151278-3-t.jpg

CANLI YEM KESİNLİKLE VERİLMEMEKTEDİR

Trabzon Akvaryum'da Sorumlu Veteriner Hekim Ahmet Köz, akvaryumda balıkların beslenmesi ile güne başlandığını belirterek "Temizlik ile devam edilir. Bazı balıklarımız her gün köpekbalığı gibi balıklarımız haftada 3 kere bazı balıklarımızda hafta bir kez beslenir. Genelde diyetlerinde dondurulmuş balık bulunur. Haricinde yeşillik olarak kabak, marul, bezelye gibi zenginleştirilmiş diyetler verilmemektedir. Sürüngenler ise bilindiği gibi etçil hayvanlardır. Mecburen bunları et ile beslemek zorundayız. Laboratuvar ortamında dondurulmuş şekilde bize gelen tavşan ve fareler burada geceden çözdürülüp sabah ısıtıldıktan sonra hayvanlarımıza sunuluyor. Mısır yılanı gibi ufak yılanlar haftada bir besleniyor. Yeşil anakondalarımız iki haftada bir besleniyor. Ayrıca bir tane de siyam timsahımız var o da tavuk bageti yiyor. Hem kemiğin kalsiyumu hem tavuğun proteininden yararlanması amacıyla. Haricinde bir beslenme programımız yok. Canlı yem verme söz konusu değil. Bizler buna zaten izin vermeyiz. Hiçbir personelimizi buna alet etmeyiz. Ayrıca savunmadığımız da bir yöntem. Hem av olan hem de avcı olan açısından tehlikeli bir metot. Birbirlerine zarar verebilirler. Kesinlikle itibar edilmemesi gereken yalan haberlerdir. Balıklarda beslenme programı normal ağırlığının yüzde 5'i kadar veriliyor. Diğer hayvanlarda da yılanın, kertenkelenin büyüklüğüne göre yemler ayarlanıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.