Ala: Paralel bürokratlar müdahale etmedi

Ala: Paralel bürokratlar müdahale etmedi
6-7 Ekim'deki Kobani eylemleri sonrası hükümet araştırmasını tamamladı.

İçişleri Bakanı Ala, 6-7 Ekim olaylarının ardında derin örgütün olduğunu söyledi: Bu yapıya mensup kamu görevlileri, hükümeti zora sokmak için bilerek olaylara müdahale etmedi. Hepsini tek tek tespit ettik.

AK Parti’nin dün sona eren Afyon kampında bakanlardan önemli değerlendirmeler geldi. Çözüm süreci ve 6-7 Ekim olaylarının masaya yatırıldığı oturuma katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kobani bahanesiyle sokakların savaş alanına çevrilmesinde Paralel Yapı’nın etkisinin bulunduğunu kaydetti. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Ala’nın, “Bu yapıya mensup kamu görevlileri içinde, hükümeti zora sokmak için bilerek olaylara müdahale etmeyenler olduğunu belirledik. İsimleri tek tek tespit edilerek gerekli soruşturmalar başlatıldı” dediği bildirildi.

‘NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ’

Sunumda söz alan Başbakan Yardımcısı Akdoğan da çözüm sürecinde hükümetin kararlılığını vurguladı, bazı çevrelerin ‘İmralı ve Kandil’in taleplerinin yerine getirildiği’ eleştirilerine sert tepki gösterdi. Akdoğan’ın, “Bu çok yanlış bir algı. Sürecin sahibi biziz. Gerekeni yapıyoruz, bu iddiada bulunmak büyük haksızlık” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

‘BİTERSE HERKES ALTINDA KALIR’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da, çözüm süreci konusundaki kararlılığı şu sözlerle vurguladığı kaydedildi: Süreç biterse, bittiğini zaten açıklarız. Ancak bu süreç biterse sadece biz etkilenmeyiz, herkes altında kalır. İmralı da, HDP de, bu sürecin bitmesine yol açanlar da.

'ALAN HAKİMİYETİ' AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı: O haberler yalan

ALGI operasyonuna anında yalanlama... İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, “Alan hakimiyetini yitirdik” şeklindeki ifadelerinin yer aldığı kasıtlı haberlere bakanlıktan düzeltme geldi. İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, ‘Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum