Alacaklılar Selçuk Üniversitesi’nin kapısında

Alacaklılar Selçuk Üniversitesi’nin kapısında
Kapatılan Mevlana Üniversitesi ve Gevher Sultan Eğitim ve Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfı ile ilgili hak ve alacaklar soluğu Selçuk Üniversitesi’nde alıyor; ancak…

Kapatılan Mevlana Üniversitesi ve Gevher Sultan Eğitim ve Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfı ile ilgili hak ve alacaklar soluğu Selçuk Üniversitesi’nde alıyor. Konuya ilişkin üniversite tarafından yapılan açıklama şöyle:

20/7/2016 tarihli ve 2016/9064 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler gereğince kapatılan Mevlana Üniversitesi ve Gevher Sultan Eğitim ve Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfı ile ilgili hak ve alacaklar yönünden Üniversitemize yapılan başvurular hakkında açıklama yapmak ihtiyacı doğmuştur.

Gevher Sultan Eğitim ve Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfı ile Vakfa ait Mevlana Üniversitesi ile ilgili 17/08/2016 tarih ve 29804 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin “Devir İşlemlerine İlişkin Tedbirler” başlıklı 5. Maddesi kapsamındaki yürütülecek işlemlerde Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Maliye Bakanlığı yetkili kılınmıştır.

Bu nedenle kapatılan bu kuruluşlar ile ilgili hak ve alacaklar hakkında ilgili yerlere başvurulması gerekmektedir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.