ALAKIZ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

ALAKIZ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
Konya’nın ilk ve tek Hayvanat Bahçesi olma özelliğini taşıyan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi; bugünlerde yeni bir sevinç yaşıyor. Yetkililerin "Alakız" adını verdikleri geyik, Karatay Hayvanat Bahçesinde doğan ilk Alageyik olma özelliğini taşıyor

Konya’nın ilk ve tek Hayvanat Bahçesi olma özelliğini taşıyan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi; bugünlerde yeni bir sevinç yaşıyor. Yetkililerin "Alakız" adını verdikleri geyik, Karatay Hayvanat Bahçesinde doğan ilk Alageyik olma özelliğini taşıyor.

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesinde dünyaya gelen ‘Alakız’ ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Sevimli yavru doğduğu ilk andan itibaren park çalışanlarını kendisine hayran bıraktı. Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri yavru geyiğin ve annesinin sağlık durumlarının çok iyi olduğu belirtti. Doğal yaşamda çeşitli sebeplerle yaralanan vahşi hayvanlar duyarlı vatandaşların, derneklerin ve kurumların katkılarıyla Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü’nün deneyimli ve uzman veterinerlerine tedavi ve iyileştirme için emanet ediliyor.

Çocuklar Alakıza bayılacak

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli dünyaya gelen Alageyiğin, hayvanat bahçesi için önemini dile getirerek; "Alageyik sadece bir hayvan olarak değil, aynı zamanda kültürel bir motif olarak da büyük önem taşımaktadır. Halk edebiyatında da sıkça destanlara, öykülere konu olan Alageyiğin Hayvanat Bahçemizde olması ve çocuklarımızın onu yakından görmeleri çok güzel bir deneyim olacaktır. Aynı zamanda İç Anadolu Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak görev yapan Hayvanat Bahçemizde ilklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.