Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması Ödül Töreni
2010 yılında hizmete giren ve o tarihten itibaren faaliyetlerini, her geçen gün artan bir heyecanla sürdüren Siyer Vakfı’mızın 2013 yılı sonbaharında almış olduğu bir kararla, Hicrî 1435 yılını (Milâdî 4 Kasım 2013-25 Ekim 2014) “SİYER YILI” olarak ilân e

Bu bağlamda "Seni Anlamayan Yürek Kalmasın" serlevhası altında, "Âlemlere Rahmet" olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in (sas) hem ülkemiz halkı, hem de uluslararası alanda daha doğru bir şekilde tanınması, son nefesine kadar taviz vermeden yürüttüğü hak davasının, insanlığa ışık tutan düşüncelerinin derinlemesine anlaşılması ve lâyıkıyla sevilip hürmet görmesi için birçok akademik, kültürel ve sanatsal etkinlik düzenlemişti.
Hicrî 1435 yılı içinde Siyer Vakfı'mızın gerçekleştirdiği akademik, kültürel ve sanatsal organizasyonlardan biri de "Âlemlere Rahmet, Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması" idi.

1 Ocak 2014 tarihinde başlayan kısa film yarışmasına, 50 eserin katılımı gerçekleşmiş ve 26 Ekim 2014 tarihinde Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde Ödül Töreni ve Gala Gecesi düzenlendi.



Ödül töreninde dereceye giren filmlerin gösterimi yapılmış, toplamda 20,000 TL'ye ulaşan ödüllerin takdimi gerçekleşmişti.

Bu güne kadar gerçekleştirilen Kısa film yarışmaları arasında Peygamber Efendimiz'in (sas) mesajlarının konu edinmesi bakımından oldukça özgün içeriği ile bir ilk olan bu yarışma, halkın yoğun katılımıyla farklı bir heyecanın yaşanmasına vesile oldu.

Ödül töreninin Sunuculuğu Bekir Develi tarafından yapılan program, Develi'nin okuduğu Adı Güzel Kendi Güzel Muhammed (sas) şiiri ile girizgah yapıldı.

Ödül töreni Kur'an-I Kerim Tilavetiyle başladı. Hafız Adem Demir'in tilavetinden sonra Siyer Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Kaya selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında ödül töreninin yapıldığı kısa film yarışmasının da içinde bulunduğu Hicri 1435 Siyer Yılı kapsamında yapılan çalışmalar ve vakfın diğer çalışmaları hakkında bilgiler verdi.



Daha sonra kürsüye davet edilen, Muhammed Emin Yıldırım,hocamız yaptığı konuşmada: "Hz. Peygamber efendimiz'in (sas) ve O'nun elinde yetişen Sahabilerimizin hayatlarından kendimize örnek alabilmemiz için, bugünün şartlarında bir dille bunu yapmak zorundayız. İşte sinema bu konuda en önemli bir araçlardan biridir. Yarışmanın isminin 'Ulusal' değilde 'Ümmetsel' diye isimlendirilmesi daha uygundur" dedi ve dereceye giren/girmeyen her yarışmacıları tebrik ederek sözlerini tamamladı.

Siyer Vakfı bu organizasyonu, Sine-Merkez Akademi ile işbirliği yaparak gerçekleştirmişti. Bundan dolayı Akademi başkanı Ali Murat Güven'de kısa bir konuşma yaptı. Güven, konuşmasında 10 aylık süreçten bahsetti. Ön jürinin filmleri elerken çok zorlandıklarını, büyük jürinin de derceye girenleri seçerlerken aynı şekilde kılı kırk yaracasına bir hassasiyet ile hareket ettiklerini hatırlattı ve bu yarışmanın kendisi için en önemli ayrıcalığının Peygamber Efendimiz'e (sas) atfedilmiş olmasıdır diye sözlerini tamamladı.



Kısa film yarışmasının jürileri arasında önemli isimler de yer almıştı. İsimler şöyle idi:

• İhsan Kabil (Sinema Yazarı – Jüri Başkanı)
• Bedir Acar (Gazeteci – Sanat Eleştirmeni)
• Bünyamin Yılmaz (TV Program Yapımcısı – Sanat Eleştirmeni)
• Tarık Tufan (TV Program Yapımcısı – Yazar)
• Yrd. Doç. Dr. Nihal Şahin Utku (İslam Tarihçisi – Akademisyen)
• Merve Kavakçı (Politikacı-Akademisyen – Yazar)
• Mehmet Kaman (İletişimci – Siyer Vakfı Kültür Komisyonu Başkanı)

"Alemlere Rahmet' kısa film yarışmasına 50 eser katıldı. Dereceye giren filmlere ödülleri takdim edildi.

Mansiyon 1 Ödülü Rahmetli Yönetmen Yücel Çakmaklı adına ''Değirmen'' filmi ile Bünyamin Duranoğlu'na aitti. Duranoğlu'na Albarakatürk Kurumsal iletişim müdürü Ekrem Şahin ödülünü verdi.

Mansiyon 2 Ödülü Hz. Muhammed (s.a.s.)'in şairi Hassan b.Sabit adına ''Ben Olmasam, O Olsa…'' filmi ile Kevser Canbal – Harun Reşit Canbal'a verildi. Canbal'a ödülünü, Sinema oyuncusu Yaşar Alptekin verdi.

Jüri Özel Ödülü Şehit Yönetmen Mustafa Akkad adına ''Kırıntı'' filmi ile Zahit Ali Kilit'e verildi. Kilit'e ödülünü büyük jüri başkanı ve sinema eleştirmeni İhsan Kabil verdi.

Siyer Vakfı Özel Ödülü yarışmaya Şırnak/Uludere Roboski Köyünden katılan ''Cennete Yolculuk'' filmi ile Mehdi Encü'ye verildi. Encü'ye ödülünü Siyer Vakfı Başkanımız Mehmet Kaya takdim etti.

Üçüncülük ödülü ''Serender'' filmi ile Seyid Çolak'a verildi. Çolak'a ödülünü sinema dalında birçok eseri olan yüzlerce film ve diziye yönetmenlik yapan Sefa Önal tarafından takdim edildi.

İkincilik ödülü ''Karanlığa Doğmak'' filmi ile Bülent Şahin'e verildi. Şahin'e ise ödülünü TürkMedya Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Ethem Sancak takdim etti.Ethem Sancak, yapılan organizasyondan memnuniyetini dile getirerek, bu alandaki çalışmaları yaygınlaştırmak amacı ile tüm yarışmacılara, 10.000 tl ödül vereceğini vaadetti.

Birincilik ödülü ise ''Ev'' filmi ile Orhan Dede'ye verildi. Dede'nin ödülünü ise Muhammed Emin Yıldırım hocamız takdim etti.

Daha sonra tüm finalistler, jüri heyeti ve diğer katılımcılar ile hatıra fotoğrafı çekilerek ödül töreni son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.