Aleskerov'dan Ziya Altunyaldız'a ziyaret

Aleskerov'dan Ziya Altunyaldız'a ziyaret
Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Vekili Aleskerov, Çevre Komisyonu Başkanı Pektaş ile Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Altunyaldız'ı ziyaret etti

Azerbaycan Milli Meclisi Başkan Vekili Valeh Aleskerov, Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ile görüştü.

Valeh Aleskerov'un ilk ziyaret ettiği Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, bağımsızlığının 25. yılını kutlayan Azerbaycan'ın, kısa bir zaman diliminde her alanda göz kamaştırıcı başarılara imza attığını belirtti.

Kardeş Azerbaycan'ın bu başarılarını memnuniyetle takip ettiklerini ve kıvanç duyduklarını anlatan Pektaş, "İkili ilişkilerimiz, aramızdaki özel kardeşlik bağları temelinde her alanda mükemmel düzeyde ilerlemektedir." ifadesini kullandı.

Türkiye ve Azerbaycan'ın, enerji alanındaki projelerle uluslararası arenada omuz omuza mücadele yürüttüğünü kaydeden Pektaş, çevre koruma alanında da iki ülke arasında önemli anlaşmaların olduğunu aktardı.

15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında Azerbaycan'ın Türkiye'ye verdiği destek için teşekkür eden Pektaş, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un ölümüyle sonuçlanan hain saldırıyı da şiddet ve nefretle kınadıklarını belirterek, başta Karlov'un ailesi olmak üzere, Rus halkına başsağlığı diledi.

Aleskerov'un, daha sonra ziyaret ettiği Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da terörü lanetleyerek, bununla mücadelede tüm ülkeleri ortak çalışmaya davet ettiğini bildirdi.

 Büyükelçi Karlov'u rahmetle andıklarını ve ailesi ile Rusya'ya başsağlığı dileğinde bulunduklarını kaydeden Altunyaldız, "Eminim, bu hain terör saldırısı iki ülke arasındaki ilişkileri asla etkilemeyecek ve önümüzdeki dönemde, aksine iki ülke teröre ve bölgesel sorunlara karşı ortak mücadele konusunda azim ve kararlılıklarını sürdürmeye devam edecek." diye konuştu.

Türkiye'nin stratejik ortağı olan Azerbaycan'ın başarılarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Altunyaldız, ikili ilişkilerin, ülkeler arasındaki özel kardeşlik bağları temelinde her alanda mükemmel düzeyde ilerlemeye devam edeceğini belirtti.

-"Türk milleti bütün bu sınavlardan başarıyla çıkacak"

Aleskerov ise Türkiye'de son günlerde meydana gelen olaylara değinerek, Türkiye'nin, büyük siyasi oyunların oynandığı bir alana çevrilmek istendiğini vurguladı. 

Valeh Aleskerov, "Türk halkını tanımayan, Türk tarihini bilmeyen insanlar, siyasetçiler bu yaptıkları işlerin sonucunu bilmiyorlar. Ben eminim ki Türk kardeşlerimiz, Türk milleti bütün bu sınavlardan başarıyla çıkacak. Bayrağımız her zaman olduğu gibi dalgalanacak." dedi.

Rus Büyükelçi Karlov'a düzenlenen saldırının herhangi bir kişinin işi olmadığını belirten Aleskerov, "Tek bir kişi bunların hepsini yapamaz. Bunların arkasında duranlar var, büyük oyuncular var. Üç ülke yetkililerinin görüşmesi öncesinde bunun yapılması bu işi yapanların maksadını, bu işin arkasında duran hain siyasetçileri gösterir. Eminim ki er veya geç bu işi yapanların kim olduğu ortaya çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

Aleskerov, Azerbaycan'ın, Türkiye'nin iyi ve kötü günlerinde her zaman yanında olduğuna işaret ederek, son günlerdeki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Valeh Aleskerov, "Türkiye söz sahibi oldukça, Türkiye'nin karşısında bu tip problemleri çıkartanlar bir şeyi unuturlar ki bu milletin karşısında hiç kimse duramamış. Nelerden geçti, kimlerin karşısında durdu bu millet. Bu millete, böyle terör saldırılarıyla diz çöktürülemeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.