Aleyna Tilki kimdir, nereli? Aleyna Tilki biyografisi

Aleyna Tilki kimdir, nereli? Aleyna Tilki biyografisi
Konuştuğu bir programda kendisini dünya starlarından ayıran şeyin Konya’da doğması olduğunu söyleyen Aleyna Tilki, 28 Mart 2000'de Konya’da dünyaya geldi. İşte Trabzonlu bir anne ve Konyalı bir babanın çocuğu olan Aleyna Tilki hakkında merak edilenler.

Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılmasıyla ilk kez televizyonlarda görülen ve Ağustos 2016'da Türk besteci ve aranjör Emrah Karaduman'ın Cevapsız Çınlama adlı parçasında vokal olarak yer alan Aleyna Tilki, Trabzonlu bir anne ve Konyalı bir babanın çocuğu olarak 2000 yılında Konya'da dünyaya geldi. Cevapsız Çınlama klibini YouTube'da 2016'da Türkiye'de en çok izlenen video klip oldu ve bir yıl içinde 480 milyondan fazla izlendi. Böylece en çok izlenen Türkçe şarkı klibi unvanını yakaladı. Şarkı ise MusicTopTR Resmî Listesi'nde 2 numaraya kadar yükseldi. Tilki, Temmuz 2017'de ilk solo parçası Sen Olsan Bari’yi yayımladı ve Türkiye'de aynı listede 1 numara oldu.

Çıkışının ilk aylarında içkili mekânlarda sahne alması, reşit olmadığı gerekçesiyle toplumun bir kesiminin tepkisini çeken Aleyna Tilki’nin Kasım 2016'da Diyarbakır'daki bir konseri sırasında mekâna iki el yapımı ses bombası atıldı.

2019 yılında dünyanın en büyük müzik şirketlerinden Warner Music Group ile anlaşma imzalayan Tilki, şirketle bir İngilizce albüm ve 4 parça yapacağını açıkladı. Bu onu bu şirketle çalışan ilk Türk şarkıcı yaptı.

26 Şubat 2021 tarihinde Dua Lipa, Sarah Hudson ve Coffee'nin sözlerini yazdığı; Diplo, King Henry ve Jr. Blender'ın bestelediği Retrograde adlı ilk İngilizce şarkısının video klibi yayınlandı.

 

Diskografi

Parçalar

2016 Cevapsız Çınlama (Emrah Karaduman ile) 

2017 Sen Olsan Bari       

2019 Nasılsın Aşkta        

2020 Yalan         

2020 Bu Benim Masalım              

2021 Retrograde

               

Film müzikleri

2021   Nehir, İşte Bu Benim Masalım, Trol (Ayça Tilki ile), Kabus

 

Dâhil olduğu diğer çalışmalar

Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları ve BombarDuman albümlerinde Emrah Karaduman’a Yalnız Çiçek, Dipsiz Kuyum ve Sevmek Yok şarkılarıyla eşlik etti.

Filmografi

Televizyon

2014 Yetenek Sizsiniz Türkiye

2021 İşte Bu Benim Masalım

Reklam

2018 Fuse Tea

2019, 2020 Cornetto

Aldığı Ödüller

2016      Radyo Aydın Müzik Ödülleri - Yılın Düeti - Cevapsız Çınlama       

2017      Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Çıkış Yapan           

2018      Fizy Müzik Ödülleri - En İyi Çıkış Yapan Sanatçı, En İyi Video Klip - Sen Olsan Bari, Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Pop Kadın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.