Alihan Kuriş operasyonunda Konya da var! İkinci dalga başladı

Alihan Kuriş operasyonunda Konya da var! İkinci dalga başladı
Alihan Kuriş suç örgütü soruşturmasında ikinci dalga operasyonu düzenlendi. Konya’nın da aralarında bulunduğu 4 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 12 şüpheli yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Alihan Kuriş suç örgütü soruşturması kapsamında ikinci dalga operasyon gerçekleştirildi. Konya’nın da aralarında bulunduğu 4 ilde düzenlenen operasyonlarda 12 şüpheli yakalanırken, 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Soruşturma kapsamında ilk operasyon 13 Ağustos’ta gerçekleştirilmişti. Soruşturmanın genişletilmesi ve elde edilen yeni delillerin değerlendirilmesinin ardından 21 Ağustos’ta ikinci dalga operasyon için düğmeye basıldı.

KONYA’DA BİR ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM

Operasyonun adresleri İstanbul, Konya, Mersin ve Muğla oldu. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamaya göre toplam 13 şüpheli hakkında işlem gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Konya’da Mehmet Ünal hakkında işlem yapıldığı bildirildi. İstanbul ve Mersin’de de soruşturma kapsamında belirlenen şüphelilere yönelik çalışmalar yürütüldü.

FİRARİ ŞÜPHELİ KAÇIŞ HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANDI

Soruşturmanın dikkat çeken başlıklarından biri ise firari durumda bulunan Hilmi Tuna Kuriş'e ilişkin tespitler oldu.

Yetkililer, Hilmi Tuna Kuriş’in yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya hazırlandığını belirledi. Bunun üzerine Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun bölgesinde operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda Hilmi Tuna Kuriş’in yanı sıra Erhan Yılmaz ve kaçış organizasyonuna yardım ettiği değerlendirilen Mehmet Özmen de yakalandı.

BİR ŞÜPHELİ ARANIYOR

İkinci dalga operasyon kapsamında toplam 12 şüphelinin yakalandığı, firari durumda bulunan Fahri Doğan’ın yakalanması için çalışmaların ise devam ettiği açıklandı.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin şirket ve çeşitli yapılar üzerinden örgütle bağlantılarının belirlenmesine yönelik mali, ticari ve organizasyonel incelemelerin sürdüğü bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın; örgütün faaliyetleri, mali ilişkileri, şirket ve dernek bağlantıları, suçtan elde edildiği değerlendirilen mal varlıkları ile firari şüphelilere yardım ettiği öne sürülen kişi ve yapıların tespit edilmesine yönelik çok yönlü şekilde devam ettiği kaydedildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.