Alkollü araç kullanana hapis!

Alkollü araç kullanana hapis!
Konya Şoför Nakliyeci Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Can, alkollü araç kullanımına mutlaka hapis cezası verilmesini talep etti. Can, “Kimse benim canıma kastedemez. Alkol aldıysan araç kullanma, git taksi tut” dedi

Konya Şoför Nakliyeci Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Can, Pusula TV’de usta gazeteci Uğur Özteke’nin hazırlayıp sunduğu UĞURLU GÜNDEM’e konuk oldu.  Kamyoncu esnafının sorunlarını anlatıp, taksici esnafının hizmet standartlarında yapılan iyileştirmelere örnek veren Başkan Can, müjdeli açıklamalarda da bulundu. 

K BELGESİ ESNAFIN BELİNİ BÜKÜYOR

Kamyoncu esnafın en büyük sıkıntısının K Belgesi olduğunu ifade eden Can, “Kamyoncu esnafı en zor mesleklerden biri göz nuru bilek gücü. Tüm sermayemiz bu. Esnaf olarak bizim en büyük sıkıntımız; K Belgesidir. Her önüne gelene K Belgesi veriliyor. Şu an piyasada 800 bin K belgeli var. Oysa ülkenin mevcut potansiyeli 250 bindir. Normalinden üç kat fazla nakliyeci olunca da haksız rekabet oluşuyor. Bunun yanı sıra C2 Belgesi uluslar arası nakliyecilik yapan, K belgesi ise şehirler arası nakliyecilik yapana verilir. C belgesi olan şehirlerarası nakliyecilik yapıyor, K belgesi uluslararası yapamıyor. Bu da bizim belimizi büküyor” dedi.

kamyon-garaoji.jpg

İTHAL TAKOGRAFLAR ÇOK MALİYETLİ

Esnafın bir diğer sıkıntısının da ithal takograf olduğunu söyleyen Can, “sürat veya katedilen mesafe gibi bilgileri kaydetmek üzere taşıtlara monte edilen bu cihazda yurt dışına bağımlılıktan kurtulmalıyız. Yerli takografın maliyeti 600 TL iken ithal takografa 2 bin 500 + KDV ödemek durumundayız. Türkiye içinde çalışana bile ithal takograf var. Yerli üretim ile çok daha ucuza bunu kullanabiliriz. Eski model kamyonların römork olarak kullanılması olayı da sıkıntı doğuruyor. Harman zamanı piyasaya çıkan 97-98 model kamyonlar hasadın ardından geri garaja çekiliyor. Bu da piyasa için ciddi sıkıntı” diye konuştu.

ÖTV İNDİRİMİ İLE ARAÇLAR YENİLENDİ

Taksici esnafı için önemli kazanımlar getiren ÖTV indirimine de dikkat çeken Başkan Can, “Taksiciler için ÖTV indirimi çok güzel bir şey. Konya’da 2019’un 6. ayına kadar geçerli. Bu vesile ile araçlar yenileniyor. Bu güzel uygulamanın 10 yılda bir yapılması gerekiyor. Çünkü biz de amme hizmeti yapıyoruz, vatandaşlarımızı taşıyoruz. Biz taksici ve kamyoncu esnafı olarak kutsal bir görev yapıyoruz. Vatandaş malını, mülkünü, canını, namusunu bize emanet ediyor. Biz bu görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlardan isteğimiz mutlaka sorun yaşanan plakayı alsınlar. Biz gelen ihbarların üzerine hassasiyetle gidiyoruz ve gerekli yaptırımları uyguluyoruz” dedi.

taksi-001.jpg

BÜYÜKŞEHİR’DEN MİLYONLUK DESTEK

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek’ten aldıkları müjdeyi de PUSULA TV aracılığıyla açıklayan Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Can, “Şuan üç tane örnek durakta (otogar, hava alanı ve istasyon) uygulamaya geçen yeni taksimetre projesi var. Bu örnek taksimetre 4 dilde konuşuyor. Tarihi ve turistik yerlerle ilgili bilgi veriyor. Ayrıca uydu takip ve geriye dönük kayıt sistemleri mevcut.  Ancak çok ciddi maliyetleri olan bir proje. Bu Taksimetrelerin maliyeti araba başı 1000-1250 dolar yani araç başına 5 bin TL gibi bir rakam söz konusu. Bunu şuan için hiçbir taksi karşılayamaz. Bu projeyi Büyükşehir Belediyemize sunduk. Sağolsun Başkan Akyürek çok ilgi gösterdi ve bu projeyi üstlendi. Belediye bunu karşılayacak” şeklinde konuştu.

YENİ KAMYON GARAJI GELİYOR

Konya ve nakliyeci esnafı için bir başka müjdeli haberin de Yeni Kamyon Garajı olduğunu vurgulayan Başkan Can, “Oda başkanlığında 8. yılıma giriyorum. Tahir Başkan gibi bir başkanla çalışmaktan gurur duyuyorum.  Konya esnafı adına, kendi esnafım adına Tahir Başkan’a teşekkür ediyorum. Bize her konuda büyük yardımları oldu. Tahir Başkanımızdan son olarak Türkiye’nin en büyük kamyon garajı için de söz aldık. Aksaray-Adana Çevre Yolu’nda 200 bin metrekarelik alanda konuşlanacak bu proje ile Konya çok önemli bir merkezse kavuşacak. Alanında ülkenin en büyük, en modern tesisi olacak. İçerisinde sosyal tesis, 60-70 yataklı otel, sağlık merkezi ve diğer sosyo-kültürel ve sportif merkezlerin yer aldığı bu tesisin işletmesi de bize verilecek. Gece gelen kamyoncu, toplu ulaşım seferleri olmadığı için odamız tarafından ücretsiz olarak evine götürülecek. 1-1,5 ay içerisinde temeli atılacak ve inşallah 6 ay içerisinde bitireceğiz” dedi.

koruklu-otobusler.jpg

TRAMVAY HATTINDA TOPLU ULAŞIM OLMASIN

Son olarak Konya’daki trafik sıkıntısını gündeme getiren ve çözüm yolları sunan Başkan Can, “Şehrimizde trafik sıkıntısı var. Yeri geliyor Alaeddin’in etrafını yarım saatte dönüyoruz.

Merkezdeki trafik akışının sağlanması için öncelikle toplu taşıma işi çözülmeli. Tramvay güzergahında toplu taşımayı kaldırmalıyız. Ayrıca şehir içerisinde körüklü otobüsler kullanılmamalı. Ha şehir içine tır sokulmuş ha körüklü otobüs. Her şeyden önce de trafikte birbirimize saygı gösterme alışkanlığını edinmeliyiz. Bu kültürü yakalamamız gerekiyor.

Bunun yanı sıra şehirlerarası yollarda da kazaların önüne geçmemiz gerekiyor. Otobanda Almanya ya da İtalya öndedir ama devlet yolunda biz birinciyiz. Ama buna rağmen trafik kazalarının önüne geçemiyoruz. Bayramda trafiğe verdiğimiz can 60-70 kişidir. Bizde araba kullanmasını bilmiyorum ama ehliyetim var söylemi yaygındır. Direksiyona bu işin ehli oturmalı. Alkollü araç kullanımına da mutlaka hapis cezası gelmeli. Kimse benim canıma kastedemez. Alkol aldıysan araç kullanma, git taksi tut. Bu yaptırımlar kazaların önüne geçme noktasında önem arzetmekte.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum