Allah Konya’ya lütfediyor

Allah Konya’ya lütfediyor
İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Konya Halkının Yardım Severlikte Önlerde Olduğunu Belirterek  “bu Üst Seviyedeki Yardım Severliğinden Ötürü, Allah Bu Şehre Lütfediyor” Dedi

Konya İHH Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, “Konya özelinde tüm Türkiye’deki halkımıza binlerce kez teşekkür ediyoruz. Bu halk sorumluluğunun belki daha fazla bilincinde. Onun için halkımıza minnettarız” dedi. Konya’daki yardım çalışmalarıyla ilgili Pusula’ya değerlendirmelerde bulunan Uysal, Konya insanıyla, Müslüman coğrafyasının kuzeyinde, güneyinde, doğusunda ve batısında kalıcı veya gündelik ihtiyaçlarını giderici çok fazla projeye imza attıklarını vurguladı. Uysal, “Bu şehrin insanıyla Mora’da yetimhane yaptık, bu şehrin insanıyla biz Patani’de yetimhane yaptık, biz bu şehrin insanıyla Azad Keşmir’de cami yaptık, bu şehrin insanıyla Pakistan’da kocaman bir okul yaptık aynı zamanda yine bu şehrin insanıyla yetimhanelerin yıllık giderlerini üstlendik. Ümmet coğrafyasında ki yoksul aileler kendi işlerini kursunlar diye biz bu şehrin insanıyla birlikte; dikiş makineleri, seralar, sağmal küçükbaş ve büyükbaş hayvan dağıtımı yaptık” dedi.

BİZ KONYA HALKINDAN RAZIYIZ ALLAH DA ONLARDAN RAZI OLSUN

Konya halkı ile birlikte ortak dertlerinin İslam coğrafyası üzerinde ki sorunları çözmek olduğuna dikkati çeken Hasan Hüseyin Uysal şunları söyledi: “Biz Konya halkından razıyız Allah’ta onlardan razı olsun. Burada birlikte ümmet coğrafyasında ki mazlumluğu sona erdirme konusunda çalışıyoruz. Biz halkımızın emrindeyiz, biz onların aracısıyız, onlar Allah’ın emrini yerine getirme konusunda, bağışlarını, sadakalarını bize veriyorlar. Allah’ın emrini yerine getirme hassasiyetiyle bunu yapıyorlar. Bizde aracılık görevimizi en düzgün ve en dürüst şekilde yapmaya çalışıyoruz. Halkımızla birlikte Allah’tan cennet umuyoruz.”

KONYA DİĞER ŞEHİRLERE GÖRE DAHA YAŞANILABİLİR BİR YER

Konya’nın diğer şehirlere göre daha yardımsever ve yaşanılabilir bir yer olduğunu açıklayan Uysal, “Hakikaten başka yerlerde kıyaslandığı zaman her ne kadar da olay olsa da, asayişi daha iyi,  geçim standardı bakımından bu şehir diğer yerlere göre daha iyi durumda,  Burada bütün Konya özelinde tüm Türkiye’deki halkımıza binlerce kez teşekkür ediyoruz. Bu halk sorumluluğunu diğer şehirlere göre belki daha fazla bilincinde. Onun için halkımıza minnettarız. Allah bu yüzdendir belki Konya’yı daha yaşanılır bir kent kılıyor, daha huzurlu bir kent kılıyor bunun da farkındayız” şeklinde konuştu.

BİZ ÇOK YÖNLÜ BİR TEŞKİLATIZ

İnsani yardımın gıda ulaştırmak, kıyafet ulaştırmak veya bir çadır kurmanın ötesinde bir şey olduğunun altını çizen Uysal, “Biz insani yardım teşkilatını şöyle anlıyoruz; insanın ihtiyaç duyduğu bütün alanlarda onun elinden tutmak. İHH çok yönlü bir teşkilat, yani bir yetimin normal bir psikoloji içerisinde yetişerek topluma kazandırılması da bizim faaliyet alanımız içerisinde. Sağlıklı bir birey olarak ruh sağlığı yerinde bir birey olarak toplumda uygun görevler alarak yetişmesi bizim faaliyetlerimiz içerisindedir. Aynı zamanda Allah dünyayı böyle yaratmış, zaman zaman afetler oluyor.  Afetlerde hem sağlıklı haberleşmeyi sağlamak hem de afetlerde, küçük büyük ferdi ya da kitlesel afetlerde insanların o ortamlardan kurtarılmaları, sağ kurtarılmaları, vefat etmişlerse cesetlerinin çıkarılması ve ailelerine teslim edilmesi ve afetzedelere en kısa sürede uygun hayat koşullarının sağlanması gibi görevleri de biz görev biliyoruz” dedi.

DURDUĞUMUZ BİR DÖNEM YOK!

Başkan Uysal, insani yardım konusunda belirli bir zamanda değil düzenli olarak çalışma yapan bir teşkilat olduklarına dikkat çekerek,  “Bunu her zaman basına yansıtmasak da düzenli olarak yardım ettiğimiz alileler, yardımcısı olduğumuz yetimler ve her ay düzenli olarak Suriye’ye yardım gönderiyoruz. Yurt dışından aldığımız projeler var. Örneği Arnavutluk’ta 50 adet sera kuracaksak eğer ki amacımız ihtiyaçlarını kendi emekleriyle karşılasınlar. Bu bir günde olabilecek bir şey değil.  Bu projeye desteği halkımız arz ettiğimiz günden başlayarak tamamlanıncaya kadar biz çalışırız. O tamamlanmaya yakın belki de başka bir proje alırız, aynı anda üç proje aldığımız da olur beş proje aldığımız da. Dolayısıyla bizim durduğumuz bir dönem olmaz Allah’ın izniyle” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.