Alman kanalının ırkçı yaklaşımına tepki

Alman kanalının ırkçı yaklaşımına tepki
- Türk iş adamları tarafından yönetilen BAK 07 Kulübü, MDR kanalının internet sitesinde futbolcuları için kullanılan "Beyaz formalılar siyah saçlılar" ifadesine tepki gösterdi


BERLİN (AA) - Almanya'da MDR kanalının, 2004'ten bu yana Türk iş adamları tarafından yönetilen Berliner Athletik Klub (BAK 07) ile Carl Zeiss Jena arasında oynanan futbol maçında BAK 07'nin futbolcuları için "Beyaz formalı siyah saçlılar" ifadesini kullanması tepki çekti.

BAK 07'nin yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, MDR televizyonuna ait internet sitesinin canlı anlatım bölümünde kullanılan "Karşılaşma, mavi formalı Jena takımının vuruşu ile başlarken, ev sahibi takım beyaz forma ve siyah saçlılar ile oynuyor" ifadesinin şiddetle kınandığı belirtildi.

İnternet sitesindeki yorumda BAK 07 takımına karşı ırkçı bir yaklaşım sergilendiği vurgulanarak, "Toplumun yönlendirilmesinde önemli rol alan basın kuruluşlarının ayrıştırıcı bu tür yaklaşımları kabullenemez. Başta yönetim kurulumuz ve üçüncü lig yolunda büyük avantaj sağlayan oyuncularımız olmak üzere camiamız bu durum yüzünden oldukça derinden yaralanmıştır. Bu tür yaklaşımların Türk-Alman dostluğuna, özellikle de sporun birleştirici ruhuna aykırı olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. Bu tür yaklaşımların ligimizin değerli hakemlerini etkilemeyeceğini umuyoruz.'' ifadeleri kullanıldı.

Kuzeydoğu Bölgesel Ligi'nde mücadele eden BAK 07, ligde 61 puanla ikinci sırada bulunuyor. Aynı puandaki Zwickau ise averajla zirvede yer alıyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.