Alman mizahçı, Erdoğan'a hakaretten yargılanabilir

Alman mizahçı, Erdoğan'a hakaretten yargılanabilir
Alman ZDF kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Jan Böhmermann hakkında Almanya'da dava açılabilir

BERLİN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Alman ZDF televizyon kanalında hakaret içerikli mizah programı hazırlayan Jan Böhmermann'ın, devlet adamına hakaret suçundan yargılanabileceği belirtildi.

Alman Der Tagesspiegel gazetesinin iddiasına göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı, Böhmermann'ın programının suç teşkil edip etmediği konusunu bilirkişiye araştırttı ve bilirkişi raporunu pazar günü kriz toplantısında ele aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de bu konuda pazar akşamı telefon görüşmesi yaptığı hatırlatılan haberde, hakkında dava açılması durumunda Böhmermann'ın Alman yasalarına göre 3 ila 5 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği kaydedildi.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in pazar akşamı Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde ağırlıklı olarak AB ile Türkiye arasında sığınmacılarla ilgili varılan mutabakatın ele alındığını, Böhmermann konusunun da tesadüfen gündeme geldiğini ancak mizah sınırlarının belirlenmesinin politikanın görevi olmadığını söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığının bir sözcüsü, iddiaları reddederek bakanlığın savcı ya da mahkeme olmadığını, hiçbir zaman mizah sınırlarını yasal olarak belirleme görevinin bulunmadığını belirtti.

Jan Böhmermann, Alman ZDF kanalı için hazırladığı bir mizah programında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ağır hakaretlerde bulunmuş, başta Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu olmak üzere çok sayıda Türk vatandaşının tepkisi üzerine program yayından çekilmişti.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.