Almanya'da cami kundaklandı

Almanya'da cami kundaklandı
Almanya'da bir caminin girişinde, kundaklama sonucu çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Bielefeld Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Schötmar VahdetCamisi'nin de içinde bulunduğu binanın giriş kapısının cumartesi saat 03.00 sıralarında, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildiği bildirildi.

Olayda bir kişinin kendi imkanlarıyla dışarı çıkmayı başardığı, binada bulunan 8 kişinin ise yangına müdahale eden itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığı kaydedildi.

Açıklamada, binanın giriş katında Vahdet Camisi'nin isminin yer aldığı hatırlatılarak,kundaklama girişiminin arkasında siyasi nedenlerin olabileceği, soruşturmanın tüm olasılıklar göz önünde tutularak sürdürüldüğü vurgulandı.

Emniyet, kundaklama girişimiyle ilgili olarak görgü tanıklarından yardım istedi.

Almanya'da son dönemde artın camilere yönelik kundaklama girişimleri, Müslümanlar arasında endişelere yol açıyor.

Geçen ay Oldenburg kentindeki Hacı Bayram Camisi'ne molotofkokteyli atılmış, ağustos ayında da başkent Berlin'de Mevlana Camisi kundaklanmıştı.

Polis kayıtlarına göre, Almanya'da 2001-2011 yıllarında camilere yılda ortalama 22 saldırı düzenlenirken, bu rakam 2012 yılında 35'e, 2013 yılında da 37'ye çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.