Almanya'da İthalat Fiyat Endeksi, ocakta geriledi

Almanya'da İthalat Fiyat Endeksi, ocakta geriledi
FRANKFURT (AA) - Almanya'da İthalat Fiyat Endeksi, bu yılın ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5, yıllık bazda yüzde 3,8 azaldı. Almanya Federal İstatistik...

FRANKFURT (AA) - Almanya'da İthalat Fiyat Endeksi, bu yılın ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5, yıllık bazda yüzde 3,8 azaldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) bugün açıkladığı verilere göre, Almanya'da bu yılın ocak ayında İthalat Fiyat Endeksi, bir önceki aya oranla yüzde 1,5, önceki yılın ocak ayına kıyasla da yüzde 3,8 azalış kaydetti. Söz konusu endeks, geçen yılın kasım ve aralık aylarında ise sırasıyla yıllık bazda yüzde 3,5 ve yüzde 3,1 geriledi.

Enerji ithalat fiyatlarındaki gelişmeler, önceki yıl ve aylarda olduğu gibi endeksteki değişikliğe en büyük etkiyi yaptı.

Ocak ayında ham petrol ve madeni yağ ürünleri hariç tutulduğunda ise İthalat Fiyat Endeksi, yıllık bazda yüzde 2 azaldı.

İhracat Fiyat Endeksi ise bu yılın ocak ayında yıllık bazda yüzde 0,5, aylık bazda yüzde 0,2 geriledi. Endeks, geçen yılın kasım ayında yıllık yüzde 0,3 ve aralık ayında da yüzde 0,2 artış kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.