Almanya'dan futbol

Almanya'dan futbol
Bundesliga'nın 26. haftasında Werder Bremen'i 5-0 yenen Bayern Münih liderliğini sürdürdü

BERLİN (AA) - Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 26. haftasında Bayern Münih, sahasında Werder Bremen'i 5-0 yenerek liderliğini sürdürdü.

Allianz Arena'da oynanan karşılaşmanın gollerini 9 ve 90. dakikalarda Alcantara, 31 ve 65. dakikalarda Thomas Müller ile 86. dakikada Lewandowski kaydetti. Lider Bayern Münih, bu skorla ligde puanını 66 yaptı. Werder Bremen, 27 puanda kalarak düşme hattından uzaklaşamadı.

Haftanın sürpriz sonucunu Hoffenheim aldı. Ligde 17. sırada bulunan Hoffenheim, Avrupa kupalarına gitme mücadelesi veren Wolfsburg'u 1-0 mağlup etti. Hoffenheim'ın golünü 3. dakikada Kramaric attı. Hoffenheim, 24 puanla 17'nci, Wolfsburg da 37 puanla 7'nci sırada yer alıyor.

Borussia Mönchengladbach evinde geçen hafta teknik direktör Armin Veh ile yollarını ayıran Eintracht Frankfurt'u 3-0 yendi. Maçta goller 36. dakikada Stindl, 53. dakikada Raffael, 79. dakikada Dahoud'dan geldi. Mönchengladbach bu sonuçla averajla 6. sıradan dördüncülüğe yükseldi. Frankfurt, 24 puanla 16. sıradaki yerinde kaldı.

Köln, deplasmanda ligin dibine demir atan Hannover 96'yı 2-0'lık skorla geçti. Köln'ün gollerini 43 ve 61. dakikada Bittencourt kaydetti. Köln'ün 33 puanla 9'unculuğa çıktığı sıralamada, Hannover 17 puanla son sırada bulunuyor.

Günün diğer karşılaşmasında, 10'uncu sıradaki Ingolstadt ile 11'incilikte bulunan Stuttgart 3-3 berabere kaldı. Ingolstadt'ın gollerini 4. dakikada Hartmann, 56. dakikada Leckie, 61. dakikada Lezcano attı. Stuttgart, rakibine 9. dakikada Kostic, 79. dakikada Rupp ve 84. dakikada Didavi ile cevap verdi.

Darmstadt 98'in Augsburg'u ağırladığı mücadele 2-2'lik eşitlikle sonuçlandı. İki takımın birer puana razı olduğu karşılaşmada Darmstadt 98, 12. dakikada Vrancic ve 40. dakikada Wagner'in golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyamadı. İkinci yarı toparlanan Augsburg, 63. dakikada Feulner ve 90. dakikada Finnbogason'un attığı gollerle puan almayı başardı.

Bundesliga'nın 26. haftası, yarın oynanacak Bayer Leverkusen-Hamburg, Borussia Dortmund-Mainz 05 karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.