Alparslan Türkeş'in vefatının 19. yılı

Alparslan Türkeş'in vefatının 19. yılı
Başbakan Yardımcısı Türkeş: - "Merhum Alparslan Türkeş’i tanımlamak için ilkeli bir devlet adamı, milletine sadakatle bağlı bir vatan evladı ve siyaseti milleti için yapan bir lider denilmesi yetersizdir. O milletine sevdalı, milleti ise ona sevdalıdır"-

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Alparslan Türkeş'i tanımlamak için "İlkeli bir devlet adamı, milletine sadakatle bağlı bir vatan evladı ve siyasi milleti için yapan bir lider" denilmesinin yetersiz olacağını belirterek, "O milletine sevdalı, millet ise ona sevdalıdır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, babası merhum Alparslan Türkeş'in vefatının 19. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkeş mesajına, "Ömrünü millete hizmet ve Türk dünyasının birlik ve beraberliğine adayan, mücadelesiyle başta gençler olmak üzere herkese örnek olmuş Milliyetçi Hareket'in ve Türk milliyetçilerinin merhum lideri Alparslan Türkeş'i, vefatının 19.yılında özlemle, saygıyla anıyoruz" ifadeleriyle başladı.

"Büyük Türk milletinin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olarak" tanımladığı Alparslan Türkeş'in, 19 yıl önce ebedi aleme intikal ettiğini, ancak ömrünü verdiği mücadelenin ebediyete kadar süreceğini belirten Türkeş, şöyle devam etti:

"Tarihi, insanlığın tarihiyle yaşıt olan büyük Türk milletinin, siyasette temsili için önemli adımları atmış ve ömrünü Türk milletini yükseltmek, ilerletmek, barış içinde ve bir bütün olarak yaşatmak için harcamış olan Türkeş, ebedi aleme intikal etmiş olsa da gönüllerde yaşamayı sürdürmektedir. Türk-İslam ülküsünün öncü ve önder ismi Türkeş, ömrünü adadığı vatan topraklarına emanet edilmiş olsa da Türk milletinin gönlünde hep yaşamakta, ilkeleri ve ortaya koyduğu ülkü ile varlığını sürdürmektedir."

Alparslan Türkeş'in siyasete erdemi, idealizmi, ahlaklı ve milli bir toplumculuğu getirdiğini ve kendi döneminin ve kendisinden sonraki kuşakların yolunu aydınlatmaya devam ettiğini belirten Türkeş, milleti, muasır medeniyetin en üst seviyesine çıkarmak ve barış içinde bir dünyada, önder bir millet olarak yaşatmak ülküsüyle hareket eden, bunun sonucu olarak da milleti tarafından "Başbuğ" sıfatına layık görülen Alparslan Türkeş'in, bu uğurda çalışıp, bu ülküyle yaşadığını ifade etti.

- "Milliyetçiliği kutsal değerlerden ayırmamıştır"

Necip Türk milletinin kendisine hizmet edenleri unutmadığını vurgulayan Tuğrul Türkeş, Alparslan Türkeş'in de unutulmadığını, başta onun izinden giden ülkücü Türk gençleri olmak üzere siyasi çizgisini ve fikirlerini miras bıraktığı geniş kitlelerin, Türk milliyetçiliğinin neferleri olmayı ve onun izinden gitmeyi görev kabul ettiğini kaydetti.

Bu görevin Türk milliyetçileri tarafından her zaman yerine getirileceğine işaret eden Türkeş, şu ifadeleri kullandı:

"Bir yandan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için çalışırken bir yandan özgür ve birleşmiş, sınırları kağıt üzerinde bırakmış, kol kola ve özgür yaşayan bir büyük Türk milleti hedefini benimseyen Türkeş, milliyetçiliği kutsal değerlerden ayırmamıştır. Onun fedakarca yürüttüğü siyaset, Müslüman Türk milleti anlayışını da içermiştir. Büyük devletlerden oluşan bir silsilenin son halkası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet hür ve güçlü yaşamasını hedef edinen Türkeş, bütün Türk ve akraba toplulukların yanında tüm mazlum milletlerin de özgür ve güçlü yaşamasını hedef edinmiştir."

Merhum Alparslan Türkeş'in devlet adamlığı örneklerini, karşılaşılan her kriz ortamında en güzel şekilde verdiğini belirten Türkeş, bu sebeple Türkeş'in sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde değil dünya Türklüğü içinde de müstesna bir yer bulduğunu bildirdi. Türkeş, şunları kaydetti:

"Merhum Alparslan Türkeş’i tanımlamak için ilkeli bir devlet adamı, milletine sadakatle bağlı bir vatan evladı ve siyaseti milleti için yapan bir lider denilmesi yetersizdir. O milletine sevdalı, milleti ise ona sevdalıdır. Düşünceleri, ortaya koyduğu ülkü daima takip edilecek olan Türkeş, siyasette daima aranan, fikirlerine başvurulan ve aydınlattığı yolda yürünen bir lider olmaya, bundan sonra da devam edecektir. Onun ileri görüşlü fikirleri, yaşamında ortaya koyduğu davranışları ve en büyük eseri olan Milliyetçi-Ülkücü gençler, onun yolunda ilerlemeyi sürdürecektir.

Önce millet ve ülke menfaatini sonra siyaseti düşünen ve bunu yaşamında kural haline getiren Türkeş, hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Türk dünyası ve akraba-dost topluluklar için ışık olmaya devam edecektir. Onun yetiştirdiği milliyetçi, muhafazakar, öz değerlerine sahip çıkan kuşaklar, ezan dinmez, bayrak inmez, vatan bölünmez anlayışıyla, onun yolunda yürümeye devam edecektir.

Her geçen gün kıymeti biraz daha fazla anlaşılan ve yeri doldurulamayan ‘Başbuğ’ Alparslan Türkeş’i, ebediyete uğurlanışının 19. yılında rahmet, minnet ve sevgiyle anıyoruz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.