Alperenler Ankara'da buluşacak

Alperenler Ankara'da buluşacak
Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından 13 Kasım Pazar günü, Ankara Spor Salonunda Yesevi’den Taceddin’e Alperen Ocakları Gençlik Kurultayı düzenlenecek.

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından 13 Kasım Pazar günü, Ankara Spor Salonunda Yesevi’den Taceddin’e Alperen Ocakları Gençlik Kurultayı düzenlenecek. Düzenlenecek Gençlik Kurultayına BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici ve Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Samet Bağcı da katılarak bir konuşma gerçekleştirecek. Gençlik Kurultayında Esat Kabaklı, Ozan Erhan Çerkezoğlu, Serdar Tuncer ve Azerin sahne alacak. Konya Alperen Ocakları Başkanı Musa Karaçor, 13 Kasım Pazar günü, Ankara Spor Salonunda Yesevi’den Taceddin’e Alperen Ocakları Gençlik Kurultayına Konya olarak yoğun bir şekilde katılım sağlayacaklarını ifade ederek, “Eski Türklerde cesur, yiğit, savaşçı ruhlu kişilere 'alp' denilmiştir. Türk savaşçısı cesaret ve yiğitlik gibi meziyetlerin yanında ilmi, vicdani ve ahlaki donanımlara sahip olması yönüyle diğer savaşçılardan farklı anılmışlardır. Bu yönüyle ‘alp’ kavramı İslam dünyasının Türklere tanıdığı ‘gâzi’ unvanıyla birlikte kullanılmış, dînî bir mahiyet alarak ‘Alperen’ olmuştur. Türk-İslam medeniyetinin yapıtaşlarından olan ‘alperenlik’ kavramı 21. yüzyılda unutulmaya yüz tutmuşken şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun tasavvuru ile ‘Alperen Ocakları’ olarak yeniden canlanmıştır. O, bu çağda alperenliğin nasıl olabileceğini ve yaşayabileceğini ortaya koymuştur. Alperenlik dik duruştur, doğru söyleyiştir; özü sözü bir olmaktır, zora düşünce kaçmamak, münafıkça davranmamaktır; kısacası bir saniyesine bile hakim olunamayan bir hayat için fırıldak olmamaktır. Alperenlik çıkar gözetmemektir, nereden geldiğine bakmaksızın yanlışa yanlış, doğruya doğru diyebilmektir. Alperenlik sorumluluk almaktır, sağına soluna bakmadan ‘‘ben varım’’ diyerek ileri atılmaktır. Alperenlik adalete bağlı olmaktır; helale harama dikkat edip yetimin hakkını gözetmektir; zalime korku mazluma umut olmaktır. 13 Kasım Pazar günü, Ankara Spor Salonunda Yesevi’den Taceddin’e Alperen Ocakları Gençlik Kurultayına tüm gençlerimizi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.