ALTAY YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ

ALTAY YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, düzenlediği basın toplantısında 2020 Konya yatırımları ve devam eden projelerin süreçleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyaray, banliyö hattı ve belediye binasının taşınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Konya’nın Devlet Demiryolları ile imzaladığı banliyö hattı Konyaray projesi ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “. İnşallah bu yıl sonunda Şehir hastanesi de faaliyete geçmiş olacak. Şehir hastanesinin ulaşımı ile ilgili ciddi çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah Alaaddin-Adliye hattının Adliyeden sonra şehir hastanesine götürmesi ile ilgili bir çalışmayı da tamamlamayı ve şehir hastanesi ile birlikte koordineli bir şekilde açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Konya 21 Şubat’ta çok önemli bir programa ev sahipliği yaptı. Devlet Demiryolları ile Konya’nın üzerinde çok çalıştığımız Konya için hayati öneme sahip projenin başlangıcı gerçekleştirilmiş oldu. Projeyi çok önemsiyoruz, çünkü Konya’da toplu ulaşım açısından yeni bir başlangıç olacak. 1. fazı bu yıl gerçekleştirilmiş olacak. Şehrimizde Meram ve Karatay’dan şehrimize doğru günlük bir trafik var ve maalesef bu hatta toplu ulaşım hattımız yok. Taşıt alımlarımız Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Kamulaştırmalar ve hali hazır projeler Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Bunu haricinde tüm altyapı ve üstyapı projeleri Devlet Demiryolları tarafından inşa edilecek” dedi.

‘METRO KADAR ÖNEMLİ’

Banliyö hattının, Konya metrosu kadar önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur İbrahim Altay, bu projenin Konya trafiğine yeni bir soluk getireceğini ifade etti. Altay, “”Gardan havaalanına kadar mevcut 3 hattın yanına 4. Bir hat, gardan Yaylapınar’a kadar da mevcut 2 hattın yanına da yeni bir hat ilave edilecek. Bu yaptığımız iş Konya metrosu kadar önemli bir iş. Yeraltından bu kadar maliyetli yapmamızın tek bir nedeni var. Trafikten arındırma ve belli bir hıza ulaşma, Konyaray’da da hem trafikten arındırılmış alan var hem de raylı sisteme ulaşmış olacağız. Yine Konya metrosunda işler hızla devam ediyor. Şu anda şantiye kurulma aşaması başladı. Konya metrosu, Konya tarihinin en büyük yatırımı.1 milyar 191 bin liralık bir yatırım gerçekleştireceğiz, 21.1 kilometrelik bir metro hattına kavuşmuş olacağız. Bu konu ile ilgili herkesi bilgilendiriyoruz, çünkü yapım sürecinde trafikte bir miktar sorun yaşayacağız. İnşaatın, vatandaşlara en az rahatsızlığı vermesi amacıyla, yeni caddeler açıyoruz. Böylelikle, banliyö, metro ve yeni caddelerle Konya’nın ulaşımı yeni bir soluk kazanacak” diye konuştu.

‘BARIŞ CADDESİ MÜJDESİ GELECEK’

Barış Caddesi tramvay hattı ile ilgili çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Uğur İbrahim Altay, “Barış caddesi tramvayımız 16,5 kilometre olacak. Şehir hastanemiz 1.4 kilometre olacak. Dolayısıyla banliyö, Konyaray, Konya metrosu, yeni Barış Caddesi tramvayı ve caddelerle birlikte 2023-2024 yılına kadar yeni 65 kilometre raylı sistem yapmayı planlıyoruz. İnşallah Barış Caddesi tramvayı ile de en kıs sürede bir müjdeyi vermeyi planlıyoruz.  2020 yatırım programı açıklandı. Konya metrosu, banliyö, çevre yolu, Niğde-Karaman, Konya-Karaman-Niğde-Adana hızlı treni, Eğite Viyadüğü ve diğer kamu yatırımları ile birlikte Konya 2020’de de adete hizmete doyacağı bir yıl yaşayacak” şeklinde konuştu.

‘ŞİVLİLİK KONYA’YA HAS BİR GELENEK’

Millet Kütüphanesi’nin çocuk bölümüne Nasreddin Hoca adının verilmesini Konya’nın marka değeri açısından çok önemli olduğunu dile getiren Altay, Şivlilik geleneği ile ilgili çağrıda bulundu. Bu akşa gerçekleşecek olan Şivlilik programına tüm Konya halkını davet eden Altay, lastik yakma konusunda ise can güvenliği açısından uyarılarda bulundu. Altay, “Şivlilik geleneğini yaşatmak için bugün 19.30’da inşallah spor ve kongre merkezimizde fener alayı ve şivlilik programı yapıyoruz. Bu Konya’nın kendine has bir geleceği. Şivliik geleceği hanelerimize bereket getiriyor, bunu da asla ihmal etmeyelim. 3 aylar ülkemize hayırlı olsun” dedi.

‘BİR MİKTAR SORUN VAR’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesinin binasına ilişkin, "Konya deprem güvenliğinin en yüksek olduğu şehirdir. Şuanda insanlar Konya'ya yatırım yapmak için çalışma yürütüyor. Konya'nın varsa yapısal sorunları var. Bizde eylem planı hazırlıyoruz. Binalarda sıkıntı olursa boşaltmaya, çalışıyoruz şuanda. Bu Konya belediye binasının yapımından kaynaklanan sorundur. Bu sorunu lütfen doğru algılayalım. Umuyorum sorun çıkmaz ama eldeki veriler bir miktar sorun olduğunu gösteriyor. Millet Bahçesinin projesi tamamlandı. İnşallah Mart ayında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Konya'ya gelecek ve projeleri değerlendireceğiz” diye konuştu. Altay, otogarın da şehrin içinde olması nedeniyle taşımayı planladıklarını belirtti.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.