Alternatif hac organizasyonu

Alternatif hac organizasyonu
KONYA (AA) - İslam Kalkınma Bankası ve Türkiye İşçi Bulma Kurumunun ortaklaşa yürüttüğü protokolle, kasap ve kasap işçileri kurasız hac ibadeti yapabilecek....

KONYA (AA) - İslam Kalkınma Bankası ve Türkiye İşçi Bulma Kurumunun ortaklaşa yürüttüğü protokolle, kasap ve kasap işçileri kurasız hac ibadeti yapabilecek.

Özel bir şirketin Konya Temsilcisi Burhan Nokta, hacca gitmek isteyip de gidemeyen hacı adaylarının, belirli şartlar dahilinde, kasap ve kasap yardımcılarının yardımcı işçi olarak hac ibadetini yerine getirebileceklerini söyledi.

Hac kurası çıkmayan hacı adayları için umut olan organizasyona 21-60 yaş arası erkeklerin başvurabileceğini bildiren Nokta, şunları kaydetti:

''Türkiye'de 30 yıldan beri her yıl bu organizasyonu yapıyoruz. Hac mevsimi için kasap ve kasap yardımcısı kayıtları başlamıştır. Daha önce hac vazifesini yapan veya yapmayan herkes başvurabilir. Kasap olarak başvuran adayların, kasaplık becerisine sahip olması gerekmektedir. Diğer kadrolar için böyle bir şartımız yoktur. Kasaplar, İslam Kalkınma Bankası yetkilileri tarafından sınava tabi tutacak. Konya'daki sınavımız 17 Ocak'ta yapılacak. Başvuru için aşı kartı ve pasaport gerekiyor. Konya'dan 120 kişilik kontenjan var. Her yıl olduğu gibi bu yıl da havayolu ile gideceğiz. Programımız 25-30 günlüktür."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.