ALTI ÇİZİLİ SATIRLAR

ALTI ÇİZİLİ SATIRLAR
Edebi eserlerden seçme alıntılarla keyifli bir yolculuk

-"İnsan yanında biri ol­mazsa delirir. Kim olduğu hiç önemli değildir, yeter ki yanında olsun."( , )

- Bana "İnsanlarla ne problemin var?" diye soruyorlar. Ne yalan söyleyeyim; ben hiç menfaatçi antilop görmedim, ben hiç riyakar bir mantis karidesi görmedim, ben hiç yalancı bir orkide görmedim, ben hiç tecavüzcü bir papatya görmedim. Bunların hepsini insanlarda gördüm.( Bukowski)

-"Şunu bil ki, mutsuzların en mutsuzu,bir ‘kitab’ı olduğu hâlde, yoldan sapan ve kitabına imanı olmasına rağmen kendi ‘hevâ’sına, tutkusuna esir olan insandır." (, )

-+Zaten ne güzel demiş şair: 'hayat hatıradır, unutursan ölürsün.'
-Ne güzel söylemiş, kim bu?
+Unuttum! (Şahsiyet /
)

-Doğru zamanda doğru duyguları hissetmeniz gerekir, bunlar da sizi doğru dav­ranmaya götürür. Bu kısmen nasıl yetiştirilmiş olduğunuzla ilgili bir meseledir, çünkü uygun alışkanlıkları geliştirmenin en iyi yolu, onla­rı küçük yaşlarda edinmektir.( , )

-Artık sadece bir deli olmak istemiyor, bunun için kitap okuyor.Ama tabii kendini korumak için de okuyor olabilir, deliliğini sürdürmek için.( , )

-Bir ülkede, yazılı ve görsel basın, parayı verenin öttürdüğü düdük olma yolundaysa, Nasrettin Hoca'nın eşeğe ters binme zamanı geldi demektir. (, )

-Kırk ya­şımızda, yüreğimize yirmimizde sıktığımız bir kurşunla ölü­yoruz.”Böyle bir cümleyi okuyup yıllarca aklınızda tutuyorsanız zaten ölüyorsunuz demektir.Silaha gerek yok. (, )

-Aslında o kadar önemli biri olmadığımız ortaya çıktığında neden üzülüyoruz ki? Bunu temel bir aydınlanma hali olarak ele alabilsek daha iyi olmaz mı? İnanmak dediğimiz şey sonuçta insanın içinde başlattığı bir eylemdir. Ve güzelliğe, aşka inanmak kadar ayrılığa da inanmak, hazır olmak gerekir. Yani her güzelliğin sonunda bir kopuş, ayrılık pusuda bekler. Madem öyle, başımıza gelen bu gibi tatsızlıklara bizi kendi bilinmeyenlerimizle yüzleştiren hayırlı felaketler gözüyle bakmamız gerekmez mi? (Ahlat Ağacı/ Nuri Bilge Ceylan)

- Seninle karşılaşmak güzel.
+ Yalnızca güzel mi, o kadar mı?
- Söylememi beklediğin her neyse, hepsini söylemiş say. Çıkalım hadi. (
, )

-Geçen yıllar en azından bana şunu öğretti: Cebinde bir kalem varsa büyük olasılıkla bir gün onu kullanmaya başlamak gelecektir içinden. (, )

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.