Altın fiyatları bugün nasıl seyir izleyecek: Altın analizi

Altın fiyatları bugün nasıl seyir izleyecek: Altın analizi
Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2014 güncel Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatı ne olur (14 Ekim 2014 Salı)

Şeker Yatırım ( http://www.sekerfx.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Altın Raporu:

Yükselişini sürdüren altın günü 1235?den kapattı.

Kısa vadeli yukarı trendin devamında1240 direncinin test edilmesi muhtemel olmakla beraber buranın üzerindeki kapanışlarhızlı bir şekilde 1250 seviyesinin denenmesine neden olabilir. Aşağı hareketlenmelerdeise 1220 ve 1205 destekleri alıcıların tekrar gelebileceği seviyeler olarak göze çarpıyor.

Turkish Yatırım ( http://www.turkishfx.com ) TarafındanHazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

17.530 direncinde takılanGümüş Ons fiyatı dün belirttiğimiz 17.250-17.300 USD destek bölgesindetutunduktan sonra tekrar yükselişe geçerek 17.530 USD direncini testetti.

Bu noktada Gümüş Ons fiyatının dar bir aralığa sıkıştığıgörülüyor. Yeni bir zirve yapamaması ve kısa dönemli yükselen kanalınaltına sarkması güç kaybını işaret ediyor. 17.530 USD direnç seviyesikalıcı olarak geçilmediği sürece bu zayıflama devam edebilir.

Bir sonraki denemede 17.250-17.300 USD destek seviyelerinde tutunmaolasılığı bir öncekilere göre düşük olacaktır. Bu senaryoda 17.090 USDseviyesi aşağı yönjlü hareketlerde hedef konumunda olacaktır. 17.530USD direncinin üzerinde 17.750 USD seviyesi ikincil hedef olarak takipedilebilir.

FXTCR ( http://www.fxtcr.com ) Tarafından HazırlananAltın Fiyatları Raporu:

Dünden bu yana sık sık 1235 direncini deneyen ancak budirenci geçmeyi başaramayan altın, bu sabah saatlerinde görece zayıfbir seyir izliyor. Genel görünüm itibariyle kısa vadeli yükselişhareketine devam etmekte olan altında, gün içerisinde 1235 direnci ve1226,56 desteği yakından takip ediliyor olacak.

Gün içerisinde satışbaskılarının yaşanması ve 1226,56 desteğinin aşağı yönlü kırılmasıhalinde ikinci destek seviyemiz olan 1220,87 seviyesini yakından takipediyor olacağız. Olası yukarı yönlü hareketlerde ise 1235 direncindensonra ikinci direnç seviyemiz 1243 seviyesi.

Meksa Yatırım ( http://www.meksayatirim.com.tr ) TarafındanAltın Fiyatları:

Haftaya güçlü bir başlangıç yapan emtia 1234 seviyelerinden işlemgörmekte. Yukarı yönlü hareketin devamı halinde 1242 direnci karşımızaçıkıyor. Aşılması 1250 ve 1258 seviyelerini gündeme getirebilir.

Emtia üzerinde satış baskısı yaşanması halinde ise 1225 seviyesi ilkdestek noktası olacaktır.

Kırılması 1216 ve 1204 seviyelerine doğruyeni bir satış dalgası oluşturabilir.

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) TarafındanHazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın fiyatları dört haftanın en yüksek seviyelerindefiyatlanırken, Fed'in faiz artırımı gecikebilir spekülasyonları,fiyatlarda düzeltmelere yol açtı.

Geçtiğimiz hafta ABD tarafındaaçılan kontratlara göre satış kontratları kapatılmazken, bunun yerineboğa tarafına da ağırlık verilip long pozisyonların açıldığınıgörmekteyiz. 30 Eylül'den bu yana Altının fiziki talebi artsa da,Dolar karşısında yeteri kadar güçlenemedi. Bu nedenle de altında buçıkışı şimdilik düzeltme olarak tanımlıyoruz.

Bunun yanı sıraHindistan`da yaklaşan düğün sezonu ve Diwali festivali öncesi talebingüçlenmekte olduğu spekülasyonundan da destek buldu.

Böylelikle Hindistan`da altın alımları, önemli festivallerin yaklaşması ilebirlikte aylık bazda iyileşmeye başladı. Tekniksel olarak1182desteğinden itibaren başlayan yükseliş trendinin ilk direncikonumundaki 1243 seviyelerinden Fibo'23,6'lık dilim geçmektedir.

Dörtsaatlik periyotta Bollinger orta bandı 1227 bölgesinden geçiyor. Kısavadeli yükselen trendinin alt desteği ise 1229 bölgesinden geçmekte.MACD 4 saatlikte Al bölgesinde devam ederken, altın fiyatlarının güniçinde yukarı yönlü seyrine devam etmesi açısından 1227-1230 desteğinetutunması gerekiyor.

Günün ekonomik takvimi yoğun olmazken, ABDtarafından açıklanacak tek veri küçük işletmeler güveni olacak.Yatırımcılarımızın bu aşamada takip etmeleri gereken dirençseviyeleri 1238/ 1243/ 1248, destek seviyeleri ise 1231/ 1228/1224'tür.

TeknikFX ( http://www.teknikfx.com/ ) Tarafından HazırlananAltın Fiyatları Raporu:

Küresel borsalarda yaşanan sert satış dalgasının etkisiyle alıcılıbir seyir izleyen ons altın 1237 seviyesine kadar yükselerek son 4haftanın en yüksek seviyesini test etti.

Sarı maden özellikle küreselbüyümenin yavaşlayacağı endişesiyle talep görürken bazı Fed üyelerininbu konuda verdikler mesajlar oldukça dikkat çekiciydi.Fed'in 2.başkanı Fischer: Küresel ekonomideki yavaşlamanin ABD ekonomisiüzerindeki etkilerinin, Fed'in faiz arttırımı konusunda yavaşlamasınaneden olabileceği belirtirken,diğer bir Fed üyesi Dudley ise güçlüdoların Abd'de enflasyonu baskıladığını vurguladı.

Bu açıklamalardananlaşıldığı üzere Fed üyeleri son dönemde yaşanan gelişmelerin Abdekonomisini olumsuz etkileyeceğinden endişe duyuyorlar.Bu bağlamdaönümüzdeki dönemde açıklanacak olan ekonomik veriler piyasalarda sertfiyat hareketlerinin görülmesine neden olabilir.

Özellikle enflasyon vebüyümeye yönelik veriler piyasaların odak noktasında olacaktır.Bugelişmeler ışığında kuvvetli duruşunu sürdüren ons altında 1215-1240bant aralığındaki seyir devam ederken,bu bant aralığının dışınaçıkılması durumunda sert fiyat hareketleri görülebilir.

Mevcut durumdaons altında gerilemeleri alış fırsatı olarak kullanmayı sürdürüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.