Altın, rekoru seriye bağladı

Altın, rekoru seriye bağladı
Geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kıran gram altın fiyatı yeni haftada da yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Öte yandan ons altın 1879 dolara kadar yükselerek 7 ayın zirvesini test etti

Geçtiğimiz haftaya 1096 liradan başlayan gram altın cuma günü 1127 liraya kadar yükselerek tarihi rekor seviyeyi gördü. Gram altın haftayı 1122 liradan kapattı. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında gram altın yüzde 2.3 oranında prim yaptı.

GRAM ALTINDA TÜM ZAMANLARIN REKORU

Yeni haftanın ilk işlem gününde de gram altında rekor serisi sürüyor. Haftaya 1124 liradan başlayan gram altın 1135 liraya kadar yükselerek tüm zamanların zirvesini gördü. Gram altın şu dakikalarda 1127 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1124 lira seviyesi test edildi.

ONS ALTIN 7 AYIN ZİRVESİNDE

Güne 1866 dolardan başlayan ons altın 1879 doları görerek neredeyse 7 ayın en yüksek seviyesini test etti. Ons altın şu dakikalarda 1878 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1865 dolar seviyesi görüldü.

Özellikle doların küresel çapta zayıflaması ons altına destek verirken, bu durum yurt içinde gram altın fiyatının yukarı yönlü hareket etmesine etki ediyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.