Altın uzun vadeli yatırımlarda hep kazandırır

Altın uzun vadeli yatırımlarda hep kazandırır
Altının yükselmesine rağmen güvenli bir liman olduğunu ifade eden Kiraz Altın Firma Sahibi Hacer Kiraz Çalmaz, “Altın uzun vadeli yatırımlarda hep kazandırır” dedi

Piyasalardaki dalgalanmadan bahseden  Kiraz Altın Firma Sahibi Hacer Kiraz Çalmaz, “Aslında bu dalgalanmaların tek bir sebebi yok. Bunlardan bir tanesi tabi sanal piyasalar. Özellikle son dönemde Thodex ile ilgili çıkan olaylar diyebiliriz. Bu durum ciddi sendelemeler oluşturdu. Aynı zamanda Türk lirası üzerine yurt dışı bağlantılı çok ciddi bir baskı var. Tabi bu durum bizim iç piyasamızdaki dövizi tetikliyor. Dövizin yukarı gitmesi, onsun yukarı gitmesi de altını tetikliyor. Böylece altın yukarı yönlü hareketine hep devam ediyor. Tabi bunun beraberinde bir buçuk yıldan beri devam eden bir pandemi süreci var. Bu zaten bütün dünya ekonomilerini etkilemiş durumda. Şu anda ülkede fiyatları aşağıya çekebilmek için döviz girdisi gerekiyor. İhracat yapılması gerekiyor. Ya da turizmden ülkeye ciddi bir döviz girmesi gerekiyor. Ancak böyle bir döviz bolluğu oluşabilir ve piyasalar rahatlar. Tabi bu şimdilik söz konusu değil.

dsc-1537.jpg

GEÇEN SENEKİ DÜĞÜNLERDE BU SENEYE EKLENECEK

Şu an normalleşmenin pek mümkün olmadığını ama olursa da bunun altını 500’lü rakamların üstünde tutacağını söyleyen Çalmaz, “Pandemiden dolayı şu süreçte bir normalleşme beklenmiyor. Ama bayram sonunda eğer hayat normalleşirse bu dışardan turistlerin ve gurbetçilerin gelmesini sağlayacak. Belki şartlar düzelirse düğünlere de izin çıkarsa geçen sene olmayan düğünler de bu seneye eklenecek ve bu sene iki katı bir potansiyel olacak düğün sezonu için. Tüm bunların olması da altını 500lü rakamların üstünde tutacak gibi gözüküyor. Tabi dünyada küresel olarak ne olacağını da öngöremiyoruz. Çünkü bir sabah uyanıyoruz başka bir şey oluyor” diye konuştu.

dsc-1539.jpg

ALTIN HEP KADEME KADEME YÜKSELİR

Altına yatırım yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Çalmaz, “Altın her zaman güvenli bir limandır. Uzun vadeli yatırımlarda da her zaman kazandırır. Sağlam bir hafızaya sahiptir gördüğü rakamı mutlaka tekrar görür. Yani altın neyi gördü en son 540’lı rakamları 390’lara kadar düştü. Şuan 480’li rakamlarda. Yine 540’ları görecek. Altın hep kademe kademe yükselir. Ki zaten geçen sene rekor üstüne rekor kırmıştı. 10 yıllık tarihinin en üst düzeylerini görmüştü. Altın yatırımcısına kaybettirmez, mutlaka kazandırır. Altın sabır işi olduğu için bekletmek lazım. Altında hızlı kar olmaz. Bugün alayım yarın satayım para kazanayım yoktur. Ama sabırlı yatırımcısına mutlaka kazandırır” şeklinde konuştu.

3-001.png

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.