Altın Yorumları 17-19 Ekim

Altın Yorumları 17-19 Ekim
St.Louis FED Başkanı Bullard, FED'in parasal genişlemeyi sona erdirmeyi ertelemeyi düşünmesi gerektiğini söyledi.

Eğer ülke ekonomisi güçlü olursa varlık alımlarını Aralık ayında sonlandırabileceğini belirten Bullard, asıl problemlerin Avrupa'dan çıktığını ancak ABD piyasalarını etkilediğini de ekledi. Ayrıca,FED'in enflasyon tahminlerindeki düşüş konusunda dikkatli olması gerektiğinin de altını çizdi. ABD'de endüstriyel üretim aylık bazda yüzde 0.4'lük beklentinin üzerinde yüzde 1.0, Philadelphia FED İmalat endeksi ise 20.0'lık puanın üzerinde 20.7 puan olarak gerçekleşti. İşsizlik maaşı başvuruları 264 Bin ile 14 yılın en düşük seviyesine geriledi. Geçtiğimiz hafta açıklanan rakama göre 23 Bin kişi azalarak 264 Bine geldi. (Altın yorumları ) Piyasalarda beklenti 290 Bin olacağı yönündeydi. İşsizlik maaşından yararlanmaya devam edenlerin sayısı ise bir önceki haftanın rakamına göre 7 Bin kişi artarak 2 Milyon 389 Bin olarak gerçekleşti. 1245$'ın üzerinde 1256$ , 1235$'ın altında 1225$ hedeflenebilir.
 
(Altın yorumları ) Peki, haftanın son gününde ne yapılabilir? Pivotumuz yine 1238; 1250'yi aşan güçlü bir atak gelmediği müddetçe alışlar kısa soluklu olmalı. 1235 kırıldığında 1230'a doğru ufak bir satış potansiyeli mevcut, ancak ilk grafiğimizde gün sonuna doğru hareketli ortalamalar ve kanal desteği 1230-1231 civarında kesişeceğinden burası önemli bir destektir. (Altın yorumları ) Daha aşağıda bir fiyatlama başlarsa piyasa acilen 1224'ü test etmek isteyebilir. (Altın yorumları ) Bunun yanında yine gün sonuna doğru 1250 hatta 1240 altında kalındıkça alım iştahı azalabilir. Piyasada yüklü satış spekülasyonu yapmak isteyen oyuncular ise ya 1224'ün gün içinde kırılmasını, ya da haftalık kapanışın Mayıs dip noktasını aşmamasını görmek isteyecekler.
 
(Altın yorumları ) Piyasadaki hareketlenmeye rağmen çok dar bantta sıkışan altın bugün FED Başkan'ı Yellen konuşması sonrası yönünü bulabilir. ABD 10 yıllıklarının yüzde 2 seviyesinden kısmi olarak toparlanmasıyla altında bir miktar satış yedi, ancak asıl hareketin bugün yaşanması beklenebilir. Bugün ayrıca ABD'de konut verileri izlenecektir. (Altın yorumları ) Teknik olarak 1240 USD seviyesinin hemen altında işlemlerine devam eden altın fiyatları Janet Yellen konuşmasına bağlı olarak yukarı yönlü hareketlerini hızlandırması durumunda 1247 ve 1258 USD seviyeleri, kar satışlarının devam etmesi durumunda ise 1233 ve 1224 seviyeleri izlenebilir.  (Altın yorumları ) Altının 1240 USD üzerinde tutunması durumunda 1275 seviyesi orta vade de izlenebilir.
 
Dün ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları beklenti aşağısında kalmakla beraber son 14 yılın en düşük rakamı gerçekleşti. Sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri ise beklenti üzerinde gerçekleşti. Olumlu ABD verilerine rağmen tutunan altın, St. Louis FED Başkanı Bullard'ın enflasyon beklentilerindeki düşüşü durdurmak için parasal genişlemeden çıkışı ertelemeyi düşünmesi gerektiğini belirtmesiyle destek buldu ve mevcut seviyelerini korudu.
(Altın yorumları )Bugün ABD'de yapı izinleri, konut başlangıçları ve Michigan tüketici güven endeksi verileri izlenecek. Günün asıl önemli gündem maddesi ise FED Başkanı Yellen'in konuşması olacak. Özellikle son bir haftadır FED üyelerinin yaptığı politika açıklamalarından sonra Yellen'in yorumları dikkatle izlenecektir.
(Altın yorumları )Teknik olarak altın 1239 desteği üzerinde tutunma çabasıdır. Altının 1239 seviyesinden destek alması durumunda 1250 direncinin, 1239 desteğini aşağı yönlü kırması halinde ise 1230 desteğini hedeflemesi mümkündür. Altın açısından 1239 seviyesi önem arz etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.