Altın yükselişine devam edecek

Altın yükselişine devam edecek
Geçtiğimiz günlerde yaşanan sanal para dolandırıcılığı üzerine insanlar altın ve dövize yönelmeye başladı. En sağlam yatırım aracının altın olduğunu belirten Satılmış Kozan, “Altın ilerleyen süreçte yükselişine devam edecek” dedi.

Sanal paralar üzerine gazetemize değerlendirmelerde bulunan Altınkaynak Konya Bölge Müdürü Satılmış Kozan, “Özellikle geçtiğimiz günlerde yaşanan sanal para olayına çok üzüldüm. Belki bizim paramız gitmedi ama bu ülkenin parası gitti. Daha da gitmeye devam edecek. Bu kadar kolay para kazanma şekli yok, nerede görülmüş. Alınan ürünü elinizde tutup gözünüzle görmeniz lazım. Yıllardır müşterilerimize ve arkadaşlara hep söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Ülkemizde veya dünyada yaşanılan o karışıklık dönemlerinde en sağlam yatırım aracı altın ve topraktır. Bunlar dışındakilerin gerisi yalan. Ayrıca yatırım aracı olarak altın kullanılacaksa kesinlikle kuyumculardan alınan altınlara yatırım yapılmalı. Bankaların veya kurumların sunduğu dijital ortamlardan alınmamalı. Çünkü onlar rakamdan ibaret sanal sayılar. Geçtiğimiz günlerde yaşanan örnekte olduğu gibi o kurumda veya internette yaşanabilecek herhangi bir olayda canı yanan taraf siz olursunuz. Tüm bunların önüne geçmek için başta söylediğim gibi gözünüzle görüp elinizde tutacağınız araçlara yatırım yapılmalı. Bu altın içinde geçerli” diye konuştu.

satilmis-kozan.jpg

Dijital alışverişe dikkat!

Özellikle son yıllarda artan ihtiyaç ve talepler doğrultusunda insanların dijitale ve dijital alışverişe yöneldiğine de değinen Kozan, “İnternetten alışveriş durumu bizim sektörde de büyük bir pay almaya başladı. Yani bir firmanın internet sitesine girip ürünlere bakmak veya sipariş vermek büyük bir avantaj. Ama bunu bilinen markaların bilinen internet sitelerinden yapmak. Dijitalleşme ile birlikte birçok yeni dolandırıcılık türleri de ortaya çıktı. Mesela vatandaş ayarı veya gramajı düşük altın ve altın ürünlerini ederinin çok üstünde satışa sunarak vatandaşımızı kandırmaya çalışıyor. O yüzden kişi eğer internetten alışveriş yapacaksa, özellikle altın ve türev ürünlerini bilinen firmalardan sipariş versinler” şeklinde konuştu.

dsc-1534.jpg

Fiyatlarda istikrarsızlık yaşanıyor

Pandemi dönemiyle birlikte fiyatlarda bir istikrarsız yaşandığını aktaran Kozan, “Ülkeler doların dünyaya hâkimiyetinin sağlanması adına altın ve dövizle oynuyorlar. Ülkemizde ne alırsan al dışarıdan dolarla alıyorsun. Altında alsan petrol de alsan dolarla alınıyor. Dolayısıyla dolardaki iniş çıkışlar piyasaları etkiliyor. Pandemi döneminde herkes kötü. Ancak altın ilerleyen süreçte yükselişine devam edecek. Yıllardır altın fonları ile kâğıt üzerinde altın sattılar. Bunları almak istedikleri zaman altını veremeyecekler. Dünyadaki altın rezerv miktarı belli. Dolayısıyla bir sıkıntı yaşanacak. Bu bağlamda da altının yükselişi devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.

dsc-1529.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.