Altına Fed darbesi! İbre aşağıda

Altına Fed darbesi! İbre aşağıda
 Muhabir
Altın dün açıklanan Fed kararı sonrası kan kaybetti.

ABD enflasyon rakamları sonrası prim yapan altın fiyatları Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı sonrası kan kaybetti. Ons altın 2 bin 312 dolar seviyesinde işlem görürken, gram altın ise 2 bin 400 seviyesine geriledi.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Açıklamada, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) uzun vadede maksimum istihdam ve yüzde 2 oranında enflasyona ulaşmayı hedeflediği aktarıldı.

Karar sonrası ABD'de enflasyonun beklentilerin altında gerçekleşmesiyle artışa geçen altın fiyatları Fed Başkanı Powell'ın şahin tonda konuşması ve Fed'in 2024 yılında yalnızca bir faiz indirimini işaret etmesinin ardından yeniden düşüşe geçti ve kazanımlarını geri verdi.

Ons altın şu sıralarda 2.312 dolar seviyesinde seyrediyor.

Gram altın 2.402 liradan alıcı buluyor.

İŞTE GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Çeyrek altın satış fiyatı: 3.913,00

Yarım altın satış fiyatı: 7.924,00

Tam altın satış fiyatı: 15.809,44

Cumhuriyet altını satış fiyatı: 15.804,00

Altın yatırımcıları ABD'den gelen verileri izlemeye devam edecekler.

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.