Altınay’dan, konut alım-satımı yapacaklara uyarılar

Altınay’dan,  konut alım-satımı yapacaklara uyarılar
Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Vatandaşların konut alım-satım ile ilgili danışacakları ve muhatap olacakları kişilerin, Konya Emlakçılar Odası üyesi olan emlak ofislerini tercih etmelerini kaçak, seyyar, ayakçı diye tabir edilen kurum ve ku

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Vatandaşların konut alım-satım ile ilgili danışacakları ve muhatap olacakları kişilerin, Konya Emlakçılar Odası üyesi olan emlak ofislerini tercih etmelerini kaçak, seyyar, ayakçı diye tabir edilen kurum ve kuruluşların tercih edilmemesi gerektiğini hatta bu kurum ve kuruluşlarla ilgili Emlakçılar Odasına birçok şikâyetin geldiğini ve insanların mağdur olduğunu söyledi. 

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, konut alım-satımları sırasında vatandaşların nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili şu açıklamada bulundu. "Konut alacakları zaman emlak ofislerinin Konya Emlakçılar Odası üyesi olmasına, Ticaret odasında kayıtlarının bulunup bulunmadığına baksınlar. Oda üyelerini tercih eden vatandaşlarımız mağduriyet yaşamadan alım-satım işlemlerini tamamlayabilirler.  Alım-satım yaparken tapuda haciz, ipotek, rehin ve şerh olup olmadığına dikkat etmeleri gerekir. Tapu dairesinde bulunan Tapu Müdürleri işlem esnasında vatandaşımızı haciz, ipotek, rehin ve şerh gibi durumlarda uyaracaktır.

Başkan Altınay, maket üzerinden yapılan şatışların hükümet tarafından yasaklandığını ve hükümetin yeni almış olduğu bir karar ile kat irtibat kurulup bağımsız bölüm numarası ile alınan dairelerin tamamının bitirilmemiş olduğunu ve bu durum ile ilgili tapuya müracaat ettiğimizde ilgili kurum ve kuruluşların yazışmaları yapılacağını bu yazışmalar neticesinde ise yetkililerin gelip bitmiş olan dairenin yüzde 10'luk kısmının satışa sunulmasına izin verdiğini ve alınan yeni kararın olumlu olduğu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.