Altında alternatif bitmiyor bu da gramın çeyreği

Altında alternatif bitmiyor bu da gramın çeyreği
Altın fiyatlarındaki değişkenlikle birlikte çeyrek altın alamayan vatandaşlar düğünlerde takmak ya da yatırım yapmak için gram altının çeyreğini tercih etmeye başladı

Yatırımcıların güvenli limanı olan ve düğünlerde de takı olarak sıkça tercih edilen altında fiyatlar karşısında vatandaşlara yeni seçenekler sunuluyor. Son ekonomik kararlar öncesi 1.000 TL’yi gördükten sonra ciddi bir düşüş yaşayan altında fiyatı dolaysısıyla popülaritesi azalan çeyrek altının yerine vatandaşlar, tercihini çeyrek gram altından yana kullanıyor. Bir gramlık altının dörtte biri olan 0,25 gram ağırlığındaki bu altınlar, altın satışında yeniden hareketlilik oluşturdu. Vatandaşlar tarafından daha ekonomik görülen çeyrek gramlık altın, uygun olması bakımından satıcıların da elini rahatlattı.

atlind-2.jpg

KİRAZ: YATIRIM YAPMAK İSTEYENLER İÇİN CAZİP GELİYOR

Altının son iki yılda aşırı derecede yükselmesinden sonra altın almak isteyen vatandaşların alım gücü düştüğünü söyleyen Kiraz Altın İşletme Yöneticisi İzzet Kiraz, “Şu an bir gram altın 650-700’lerde. Bu sebeple düğünler artık bir gram altın takmak bile zorlaştı. Hal böyle olunca buna alternatif yarım ya da çeyrek gramlar üretildi. Şimdi biz de bunlardan satıyoruz. İnsanlar bir seferde 650-700 TL vermektense yarısını ve çeyreğini vermeyi tercih ediyorlar. Böylelikle hem düğünlerde altınlarını takmak isteyenler hem de yatırım için altın alanlar çeyrek gram altına yönelmiş oldu. Özellikle yatırım yapmak isteyenler için cazip geliyor. Son zamanlarda özellikle çeyrek gram altın soranlar çok fazla. Eminim ki yazın düğün sezonu açıldığında daha da çok rağbet görecektir. Zaten şu anda genel anlamda altın satışlarımızda bir durağanlık hakim. Ama altının yatırımcısına hem kazandırdığını bilen kesimler az da olsa çok da olsa illaki gelip alıyorlar. Zaten bizim de tavsiyemiz o yönde. Altın güvenilir limandır. Her zaman her fiyattan az veya çok alınmalıdır. Özellikle birikim sevenlerin birikimini bu yönde kullanmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

atlind-3.jpg

KOZAN: PARA TAKMAK YERİNE ÇEYREK GRAMI TERCİH EDİLİYOR

İmkânı ve bütçesi uygun olmayan müşterileri için çeyrek ve yarım gramın alternatif olduğunu dile getiren Altınkaynak Konya Bölge Müdürü Satılmış Kozan, “Devletimizden onaylı bir şekilde rafinelerimizin ürettiği bu yarım gram ve çeyrek gram altınlar şu anda piyasada yerini aldı. Çeyrek eskiden en çok tercih edilen altındı. Fakat son dönemlerde yaşananlar sebebiyle tabi altında yükselişe geçti ister istemez. Çeyrek şu an bin 200 lira civarlarında seyrediyor. Bizim Türk kültüründe ve özellikle Konya’nın adetlerinde düğünde altın takma geleneği vardır. Dolayısıyla insanlar para takmak yerine yarım gram ve çeyrek gramı tercih ediyor. Şuanda İstanbul’da da bunlar basılmaya başladı. Piyasada da bu şekilde yerini aldı. İnsanlarında son dönemde talepleri aşırı yoğun. Önceden sadece çeyrek, yarım ve tam vardı. Şimdi gram, gramın yarısı ve çeyreği de onlara eklendi. Halkımızda yüz lira takacağına gramın çeyreğini takarım mantığıyla talep gösteriyor” diye konuştu. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.