Altını olanı heyecanlandıracak fiyat öngörüsü

Altını olanı heyecanlandıracak fiyat öngörüsü
 Editör
Enflasyonla mücadelede en önemli yatırım aracı haline gelen altınla ilgili uzmanlardan yeni öngörü geldi.

Altını olup da yatırım amaçlı düşünenlere uzmanlardan güzel haber.

Altının 2.000 TL üzerine çıkabileceğini belirten uzmanlar konu hakkında herkesin gereken yatırımı yapması gerektiğini belirtti. Özellikle altın fiyatlarındaki dalgalanmadan etkilenmemek adına altının alınıp satılmaması gerektiğini de sözlerine eklediler.

Altın fiyatlarında dalgalanma devam ederken son zamanlardaki yükseliş gözle görülür bir noktaya ulaştı. Özellikle dolar / TL paritesinden kaynaklı olarak artan altın fiyatlarında uzmanlar yakında altının 2.000 TL’yi geçebileceğini öngördüler. Özellikle yılın son aylarında kuyumcularda yaşanan kesme altın satışlarının artması da yatırımcının ilgisinin altına kaydığını gösteriyor.

Yurtiçinde gram altın fiyatları 1.850 TL’ye yaklaşırken çeyrek altın fiyatı an itibariyle 3.000 TL’yi aşmış durumda. Yatırımcıların izlemesi gereken yol haritası ise altını kısa vadeli bir yatırım aracı olarak görmemek. Konu hakkında uyarılarda bulunan Şirin Sarı, altının akla ilk gelen yatırım aracı olduğunu belirtti. Halkımızın altına yatırım yaptığına dikkat çeken Sarı, bu anlamda yastık altı yatırımlarının büyük bir kısmının altından oluştuğunu ifade etti. 2023’ün son çeyreğine girilirken altın birikimlerinde rekor kırılma ihtimali de bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.