Altunyaldız: Her Türlü Tehdidin Bertaraf Edilmesine Ülkemiz Hazır!

Altunyaldız: Her Türlü Tehdidin Bertaraf Edilmesine Ülkemiz Hazır!
Milletvekili Altunyaldız, “Afrin bölgesi başta olmak üzere, güney sınırımızdan gelebilecek her türlü tehdidin bertaraf edilmesine ülkemiz hazır. Buna dönük her türlü hazırlığımız mevcut. Gelişmeleri yakından izliyor ve değerlendiriyoruz” dedi

AK Parti Konya Milletvekili - Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız parti binasında ülke ve Konya gündemini değerlendirdiği basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Altunyaldız, Suriye’de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade ederek, Afrin bölgesi başta olmak üzere, güney sınırdan gelebilecek her türlü tehdidin bertaraf edilmesine Türkiye’nin hazır olduğunu söyledi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ BAŞARILI

BİR PERFORMANS GÖSTERMİŞTİR

2008 Küresel krizinden bu yana küresel piyasaların çok dalgalı bir seviye izlemekte olduğunu belirten Altunyaldız,  “Hem ABD Merkez Bankası, hem AB merkez bankası başta olmak üzere piyasaların rahatlatılması için ciddi anlamda piyasalara para arzı sağlamış hem bu anlamdaki kötü varlıkların satın alınması değişik finansal yöntemler piyasaya para arz etmiştir. Küresel krizden sadece; 2009’daki bir küçülmenin dışında ülkemiz küresel krizi son derece başarılı bir şekilde atlatmış. Büyüme istikrarlı bir şekilde devam etmiştir. Geldiğimiz nokta itibariyle 2008 sonrasında Türkiye ekonomisi başarılı bir performans göstermiştir. 2009’dan bu tarafa büyümeye ihracat ve istikrar artışları devam etmiştir. 2017’de tüm tahminlerin üzerinde sanayi üretimi artmaya devam etmiştir. Sanayi üretimi artmaya devam ediyorsa ekonomik büyümede buna paralele olarak artmaya devam etmiştir”dedi.

TÜRKİYE, EN YÜKSEK ORANDA

 BÜYÜYEN ÜLKE OLMUŞTUR

Sanayi üretiminin ekonomik büyümenin ana çekici olduğunu kaydeden Altunyaldız, “Eğer sanayi üretimi artmaya devam ediyorsa, buna paralel olarak ekonomik büyüme de artmaya devam edecek demektir. Yılın üçüncü çeyreğindeki 11,1 büyüme ile Türkiye, küresel pazarlarda en yüksek oranda büyüyen ülke olmuştur. Tüm küresel kredi kuruluşları, büyüme tahmini yapan Dünya Bankası, IMF, Dünya Ticaret Örgütü gibi pek çok kuruluş Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini yukarı yönlü revize etmiştir" diye konuştu.

 

KONYA İHRACATTA ÇOK ÖNEMLİ

ARTIŞ GERÇEKLEŞTİRMİŞ

“İhracatta oluşan tablo bizi hem umutlandırıyor hem de sevindiriyor” diyen Milletvekili Altunyaldız, “ Cumhuriyet tarihinde ikinci en yüksek ihracat artışını gerçekleştirmiş durumdayız. Yıllık baz da yüzde 10 civarında ihracat artışımızda, 157 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirmiş durumdayız ve bu yıl ki hedeflerimiz arasında 169 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirecek potansiyelimiz var. Avrupa pazarında ihracata talep var.   Konya’da Türkiye ihracat artışını çok üzerinde bir ihracat artışı gerçekleşmiştir. Bu ekonomik performansta çok önemli. Konya ihracatta çok önemli artış gerçekleştirmiştir. Konya yüzde 17.4 artışla yani 1 milyar 564 milyon dolar ihracat artışıyla cumhuriyet tarihinin en yüksek artışını gerçekleştirmiştir.” 

HER TÜRLÜ TEHDİDİN BERTARAF

EDİLMESİNE ÜLKEMİZ HAZIR

Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Altunyaldız, “Özellikle dün ortaya çıkan, Amerika Birleşik Devletleri'nin bir anlamda 'sınır güvenliği' dediği ama bize göre daha çok oradaki terör gruplarından oluşan bir terör ordusu oluşturmaya dönük çalışmalarını, bölgemizin istikrarı ve güvenliği açısından son derece riskli, tehlikeli ve yanlış bir tutum olarak değerlendiriyoruz. Ülkemizin güvenliğine dönük her türlü muhtemel tehdidin bertaraf edileceğini bizzat Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir. Bu kapsamda özellikle Afrin bölgesi başta olmak üzere, güney sınırımızdan gelebilecek her türlü tehdidin bertaraf edilmesine ülkemiz hazır. Buna dönük her türlü hazırlığımız mevcut. Gelişmeleri yakından izliyor ve değerlendiriyoruz."

UĞUR SARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.