Altyapı ivme kazandı

Altyapı ivme kazandı
Son dönemlerdeki başarısıyla adından sıkça söz ettiren Konyaspor Gençlik Gelişim Akademisi, ivme kazandı. Yeşil-beyazlılar bu sezon milli takıma en çok oyuncu gönderen kulüp oldu

Atiker Konyaspor ve pilot takımı Anadolu Selçukspor’un altyapılarının birleşmesiyle ortaya çıkan Konyaspor Gençlik Gelişim Akademisi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Çeşitli yaş gruplarında başarıdan başarıya koşan yeşil-beyazlılar gıpta ile bakılan bir kulüp olurken, bu sezon milli takımlara en fazla oyuncu gönderen kulüp olma unvanını da kazandı.

UZUN BİR ARADAN SONRA

Bu sezonki performanslarıyla ön plana çıkan 2002 doğumlu Furkan Şimşek ve 2003 doğumlu Abdulsamed Kaya, milli takımın çeşitli alt yaş kategorilerine davet edildi. Furkan Şimşek Türkiye U16 takımının kadrosunda yer alırken, Abdulsamed Kaya da U15 takımına davet edildi. Milli takımın alt yaş gruplarına en son Ali Dere’yi gönderen Konyaspor, bu sezon 2 oyuncu birden gönderdi.

MİLLİ KARMAYA 8 OYUNCU

Konyaspor Gençlik Gelişim Akademisi, öte yandan Antalya’da yapılacak milli takımlar U14 bölge karmasına da 8 futbolcu gönderdi. Yeşil-beyazlılarda Ahmet Artuğ, Emre Susam, Yaşar Kavas, Necati Müftüoğlu, Diyar Aslan, Ahmet Karademir, Ali Büyüksayar ve Barış Yıldız milli karmaya çağrılan isimler oldu.

‘SÜREKLİ GELİŞİYORUZ’

Konu ile ilgili olarak konuşan Konyaspor Gençlik Gelişim Akademisi Menajeri Taner Ay, “Altyapı olarak büyük yol aldık. Şu an milli takımların altyapısına en fazla oyuncu gönderen takımız. Bu da bir şeyleri doğru yaptığımız anlamına geliyor. İlerleyen günlerde daha fazla oyuncu göndermek için mücadele edeceğiz” dedi.

Haber: Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.