‘Amacımız hayvan sevgisine dikkat çekebilmek’

‘Amacımız hayvan sevgisine dikkat çekebilmek’
Konya’da tantuni ve kokoreç konseptini bir arada kullanarak gıda sektörüne yeni bir konsept getiren 173 Tantuni & Kokoreç, sokak hayvanlarına yönelik farkındalığı artırmak için ‘İyiliğe Ortak Ol’ projesini başlattı.

Konya başta olmak üzere İstanbul’da da şubesinin yer aldığı 173 Tantuni & Kokoreç, ‘İyiliğe Ortak Ol’ projesi ile sokak hayvanlarına yönelik farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Proje hakkında bilgi veren 173 Tantuni & Kokoreç Genel Koordinatörü Muhammet Çalkam, “Şubelerimize gelen müşterilerimize paketleri haricinde ayrı kutularda ambalajlanmış paketlere koyduğumuz kedi ve köpek mamalarını hediye ediyoruz. Amacımız hayvan sevgisine dikkat çekebilmek. Projemizle sokak hayvanlarına yönelik farkındalığı artırarak bir nebzede olsun beslenmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Bu proje ile birlikte hem farkındalık yaratmış olacağız hem de hayvan sevgisine dikkat çekeceğiz” dedi.

2.jpg

“Çocuklara hayvan sevgisini aşılayacağız”

Pandemi nedeniyle evlerinde kalmak zorunda olan çocuklar, sokağa çıkma kısıtlamasının bulunmadığı saatleri aileleriyle birlikte parkları ziyaret ediyor. İyiliğe Ortak Ol projesiyle birlikte pandemi döneminde çocuklara hayvan sevgisini aşılayacaklarına dikkat çeken Çalkam, “İçinde bulunduğumuz Pandemi döneminde insanlar artık evlerinden çok çıkamıyor. 173 Tantuni & Kokoreç olarak sokak hayvanlarına yönelik firmamızın yaptığı çalışmalar vardı. Bu dönemde sokak hayvanlarına farkındalığı artırmak için projemizi başlattık. Proje sayesinde çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamış olacağız” diye konuştu.

3.jpg

“Bütün sokak hayvanlarına ulaşmayı hedefliyoruz”

İyiliğe Ortak Ol projesi hakkında bilgi veren Çalkam, “Soğuk havalarla birlikte sokaklarda yaşayan minik dostlarımızın bu dönemde daha çok ilgiye ihtiyacı var. Bu ilgiyi sadece senin veya benim yaptığım çalışmalarla karşılayamazdık. Çünkü Konya’da hemen hemen birçok yerde minik dostlarımızla karşılaşıyoruz. Proje ile birlikte bütün sokak hayvanlarına ulaşmayı hedefliyoruz. İnsanlarımızda oluşturmayı hedeflediğimiz yardım bilinci sayesinde minik dostlarımız bir nebzede hak ettikleri ilgiyi görebilecek. İnsanlarımızın bunun bir eksiklik olduğunu hissedip sürekli olarak yardım etmek isteği doğacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

4.jpg

“Sosyal sorumluluk konularında rekabet yaşanmalı”

Projenin diğer firmalara da örnek oluşturacağının altını çizen Çalkam, “Her zaman bu tarz sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almak istedik. Hatta destek verdiğimiz çok proje oldu. İnsan bir süre sonra artık kendi projesini oluşturmak istiyor. Bizde en çok hassas olduğumuz konulardan biri üzerine yoğunlaştık. Eminim bu proje birçok insana umut olacak ve diğer firmalara örnek olacak. Rekabet olacaksa asıl sosyal sorumluluk konularında rekabet yaşanmalı. Proje ile birlikte yaz kış demeden sokaktaki minik dostlarımıza yardım etmeliyiz. Projedeki hedefimiz de aslında bu. İnşallah hak ettiği ilgiyi görecektir” diyerek sözlerine son verdi.

5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.