Ameliyathaneyi ve kendilerini böyle korudular! (TIKLA&İZLE)

Ameliyathaneyi ve kendilerini böyle korudular!  (TIKLA&İZLE)
​​​​​​​Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişiminin yankıları sürüyor. Sağlık çalışanlarının saldırganlara engel olmak için ameliyathane kapısını açtırmamak için verdiği görüntüler ortaya çıkdı

 

GÖZALTI SAYISI 5 'E ÇIKTI


Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltındaki şüpheli sayısı 5'e çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, hastanenin yoğun bakım kapısını zorlayan kişilerin kimlikleri tespit edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Zanlılar, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş'a ifade verecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sağlık çalışanlarına yönelik eylemleri içeren görüntüleri ihbar kabul ederek şüpheliler hakkında, "kamu malına zarar verme", "görevini yaptırmamak için direnme", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından soruşturma başlatmıştı.

 

TEPKİ YAĞDI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Semih Durmuş, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik saldırı için "Sağlık çalışanlarımız, virüsle mücadele edebilir ama zorbalıkla, şehir eşkıyalarıyla asla mücadele edemez." dedi.

Sağlık-Senden yapılan açıklamada, Başkan Semih Durmuş'un, hayatını kaybeden bir hastanın yakınları tarafından saldırıya maruz kalan sağlık çalışanlarını ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Durmuş, saldırıyı kınadı.

Durmuş, "Sağlık çalışanları yine kendi canlarını ortaya koyarak mücadele ederken hasta yakınları tarafından canlarından oluyordu. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan bu menfur olay aslında tüm sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddetin özeti mahiyetinde. Bu duruma kayıtsız kalmak mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

- "Yasalar adaletin tesisi için vardır"

Yaşanan şiddet olaylarına karşı tüm paydaşların ortak mücadele etmesi gerektiği çağrısında bulunan Durmuş, sağlık çalışanlarını ve sağlık sistemini tehdit eden bu sorun karşısında herkesin ve her kurumun elbirliği ile mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Durmuş şöyle devam etti:

"Verilen emeğin, gösterilen fedakarlığın, yürütülen üstün çabanın karşılığı şiddet olmamalı. Bu nedenle adli süreçlerde şiddet uygulayanlara ödüllendirir gibi sözde cezalar verilmemeli. Yasalar, adaletin tesis edilmesi için vardır."

- "Şiddet, sağlık çalışanlarımızın makus talihi değildir"

Nisanda çıkarılan Sağlıkta Şiddet Yasası'nın tavizsiz ve kati bir şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizen Durmuş, yaşanan menfur olaya karşı adli sürece müdahil olacaklarını bildirdi.

Durmuş, "Sağlık çalışanlarımız, virüsle mücadele edebilir ama zorbalıkla mücadele edemez. Şiddet, sağlık çalışanlarımızın makus talihi değildir. Sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmak, her şeyden önce vicdanın gereğidir." değerlendirmesinde bulundu.

 

Zehra Zümrüt Selçuk'tan kınama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Keçiören'de sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı kınadı. 

Bakan Selçuk, Twitter hesabından, Ankara'nın Keçiören ilçesinde, silahlı kavgada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden kişinin yakınlarının sağlık görevlilerine saldırarak ameliyathaneye girmeye çalıştığı olaya ilişkin paylaşımda bulundu.

Selçuk, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Şiddetin her türlüsü insanlık suçudur. Keçiören'de sağlık çalışanlarımıza yönelik çirkin saldırıyı kınıyorum. Salgın döneminde büyük özveriyle görevlerinin başında olan sağlık personelimizin moralini yüksek tutmak hepimizin görevi."

 

Keçiören Belediyesi Kent Konseyi üyelerinden sağlık çalışanlarına destek

Keçiören Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün şiddet olayına maruz kalan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek, karanfil dağıttı. 

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir araya gelen meclis üyeleri adına açıklama yapan Keçiören Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ömer Cihat Mert, koronavirüsün (Kovid-19) etkisini artırdığı bu günlerde sağlık çalışanlarının ön saflarda yer aldığını ve hayatlarını hiçe sayarak mücadele ettiğini söyledi. 

Sağlık çalışanlarının saldırıya uğradığı hastanenin, salgın hastanesi olduğunu belirten Mert, "Çok sayıda kişinin, ateşli silahla yaralanıp müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını kuralları zorlayarak görmeye çalışmaları sırasında sağlık çalışanlarımıza karşı şiddet uygulamaları, sağlık çalışanlarımızın canlarını korumak için barikat kurmaları kamuoyunu derinden üzmüştür." değerlendirmesinde bulundu. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi meclis üyesi Ali Osman Özdemir de sağlık çalışanlarının yanında olduklarını söyledi.

Özdemir, "Sağlık emekçilerine yönelik bu davranışları esefle kınıyor, sağlık çalışanlarının bu emsalsiz mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu görev olarak kabul ediyoruz." dedi. 

Meclis üyeleri daha sonra hastanede görevli tüm sağlık çalışanlarına karanfil dağıttı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.