'Amerika Irak Şam Örgütü IŞİD'e yardımı sürdürüyor'

'Amerika Irak Şam Örgütü IŞİD'e yardımı sürdürüyor'
İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, Amerika'nin, Irak Şam Örgütü IŞİD'e destek verdiğini iddia etti.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, ABD Birleşik Devletleri'nin (Amerika), terörörgütü Irak Şam Örgütü IŞİD'e silah, besin ve tıbbi malzeme desteği verdiğini iddia etti. Cezayiri, "Amerika, Irak Şam Örgütü IŞİD'e yardımlarını sürdürüyor" diye söyledi.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Washigton yönetiminin Irak Şam Örgütü IŞİD'e karşı mücadelesinin "düzmece" olduğunu iddia eden Cezayiri, "Amerika ve uluslararası koalisyon, terörist Irak Şam Örgütü IŞİD'le mücadele ettiğini diyor ancak Amerika örgüte silah, besin ve tıbbi malzeme yardımı yapıyor" ifadesini kullandı.

Cezayiri, Amerika'nin, Irak Şam Örgütü IŞİD'e karşı savaşan gruplara havadan yaptığı yardımların bir kısmının Irak Şam Örgütü IŞİD militanlarının eline geçtiği iddialarına işaret ederek, "Amerika'nin hava sahasını denetim ettiğini ve bölge hakkında da lüzumlu istihbarata sahip olduğunu ve yardımların Irak Şam Örgütü IŞİD'in eline geçmesinin hata değil kasıtlı olduğunu" öne sürdü.

ABD uçakları, Irak Şam Örgütü IŞİD'e karşı mücadele eden gruplara havadan silah, mühimmat ve ilaç yardımı atmış ancak yardımların bir kısmının Irak Şam Örgütü IŞİD'in eline geçmişti.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı da iddiaları kısmen doğrulayarak, "Irak Şam Örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeye düşen bazı silah ve tıbbi malzemelerin, vurularak imha edildiğini" açıklamıştı.



Kaynak:Ntvmsnbc

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.