Amerika'daki Müslümanlardan Suriyelilere yardım

Amerika'daki Müslümanlardan Suriyelilere yardım
Amerika'da yaşayan Müslümanlar tarafından gönderilen yardımlar, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Siirt'e yerleşen 500 aileye dağıtıldı

SİİRT (AA) - Amerika'da yaşayan Müslümanlar tarafından gönderilen yardımlar, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Siirt'e yerleşen 500 aileye dağıtıldı.

Merkezi Amerika'da bulunan AHED Müslüman İnsani Yardım Kuruluşu aracılığıyla gönderilen yardımlar, Gönül Elçileri Derneği öncülüğünde Siirt'te kalan 500 Suriyeli aileye ulaştırıldı.

Gönül Elçileri Derneği Başkanı Murat Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, gönül insanları olarak ümmetin mazlum insanlarına, Türkiye'ye göç eden muhacirlere, bir nebze de olsa ensarın izinden gitmiş insanlar olarak sahip çıktıklarını söyledi.

Suriyeliler ve terör mağduru vatandaşlara yönelik çeşitli yardım etkinlikleri düzenlediklerini hatırlatan Coşar, "Farklı ülkelerden ABD'ye yerleşmiş Müslüman kardeşlerimiz AHED yardım kuruluşu üzerinden bize 500 aileye dağıtılmak üzere bin 500 kişinin giyim ihtiyacını karşılayacak yardım kolisi gönderdiler. Biz de bu yardım kolilerini önceden kentte tespit ettiğimiz ve sürekli yardım yaptığımız tüm Suriyeli aileleri çağırarak dağıtıyoruz. Bu yardıma vesile olan Amerika'daki Müslümanlara teşekkür ediyoruz. Bizim Siirt'te çalışmalarımızı yakından takip etmişler ve irtibata geçtiler" diye konuştu.

Dağıtacakları kolilerin 3 kişilik bir ailenin temel giyim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlandığını ifade eden Coşar, kalabalık bir aileye iki koli, 3-4 kişilik aileye ise bir koli vereceklerini belirtti.

ABD'deki Müslümanların ilk defa Türkiye'deki bir yardım kuruluşuyla çalışıp, yardım gönderdiğine dikkat çeken Coşan, "Yardımı gönderenler Türkiye'den veya başka ülkelerden giden insanlar olabilir ama bize güvenerek gönderilen yardımların biz de en güzel şekilde emanetlerini yaptık. Hayırların yerini bulması için Suriyeli kardeşlerimize dağıttık" dedi.

Yardımları almaya gelen Suriyeli aileler, yetkilere ve Türk halkına teşekkür ederek, kendilerine açılan sıcak yuvada büyüyen çocuklarının her daim Türkiye'yi yaptığı iyilikleriyle hatırlayacağını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.