Amerikalı Müslümanlardan Kongrede İslamofobi mesaisi

Amerikalı Müslümanlardan Kongrede İslamofobi mesaisi
ABD'nin farklı yerlerinden gelen yüzlerce Müslüman sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Kongrede milletvekilleriyle İslamofobi eksenindeki temel sorunlar üzerine lobi çalışması yaptı

WASHINGTON (AA) - ABD'nin farklı yerlerinden gelen yüzlerce Müslüman sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, ABD Kongresinde milletvekilleriyle İslamofobi eksenindeki temel sorunlar ve ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği üzerine lobi çalışması yaptı.

ABD Müslüman Organizasyonlar Konseyi (USCMO) çatısı altında başkent Washington'da Kongrede bir araya gelen yüzlerce STK temsilcisi, milletvekilleri ile artan İslamofobi ve gelir dağılımı eşitsizliği konularını konuştu.

Geçen yıl ilki yapılan "Müslüman Haklarını Savunma Günü", özellikle İslamofobi'nin yükselişte olduğu ABD'de önemli bir lobi çalışması olarak dikkat çekti.

Kuzey Amerika İslam Dairesi (ICNA) Başkanı Naeem Baig, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Amerikalı Müslümanlar, mevcut siyasi söylemler sebebiyle oldukça yoğun baskı altında" ifadelerini kullandı.

Baig, programa yaklaşık 300 kişinin katılacağını ve milletvekilleriyle 200 civarında görüşmenin gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu yılki görüşmeler çerçevesinde İslamofobi ile mücadeleyi kapsayan bir yasa tasarısının yanı sıra Amerikalı Müslümanların gelir dağılımı eşitsizliğini de kapsayan diğer sorunlarına çözümler öneren 3 tasarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad da AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Bizler ABD'de orta sınıfa mensup insanların ve onların haklarını savunmak için buradayız" şeklinde konuştu.

Ayrıca Awad, şiddet içeren aşırılıkla mücadele kapsamındaki yasa tasarısı hakkında da "Amerikalı Müslümanlar arasında çok az şiddet yanlısı aşırılıkçı var, ancak Müslüman olmayan birçok şiddet yanlısı grup var, bu gruplara daha fazla dikkat çekilmeli" dedi.

Başkanlık seçim süreci devam eden ABD'de özellikle Cumhuriyetçi aday adaylarının sıkça kullandığı Müslüman-karşıtı söylemler, ülkedeki Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarını da artırmış durumda. Bu çerçevede taleplerini Kongrede vekillere doğrudan iletme yolunu seçen Müslüman STK temsilcileri, bu yolla seslerini daha yüksek bir şekilde duyurmak istiyorlar.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.