Amerikan Futbolu Oyuncularının Sosyal Sorumluluk Projesi

Amerikan Futbolu Oyuncularının Sosyal Sorumluluk Projesi
Sınır Tanımayan Amerikan Futbol Derneği'nin organizasyonunda Türkiye'ye gelen ünlü Amerikan futbolu oyuncuları, İstanbul'da basın toplantısı düzenledi- AFWB Derneği Türkiye Direktörü Awadallah:"Bizim asıl amacımız, çok fazla imkanı olmayan çocuklara yardı

İSTANBUL (AA) - Sınır Tanımayan Amerikan Futbol Derneği (AFWB), kamp ve hayır ziyaretinin üçüncü ayağının düzenleneceği İstanbul'da, ünlü Amerikan futbolu oyuncularının da katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Shangri La Bosphorus'ta düzenlenen toplantıya Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nde (NFL) mücadele eden 11 sporcunun yanı sıra AFWB Derneği Türkiye Direktörü Ahmed Awadallah da katıldı. 

Carolina Panthers oyuncusu DeAngelo Williams'ın, diğer Amerikan futbolu oyuncularını basın mensuplarına tek tek tanıtmasıyla başlayan toplantıda konuşma yapan Awadallah, organizasyona 3 sene önce başladıklarını belirterek, "Geçen 2 senede Çin ve Brezilya'yı ziyaret ettikten sonra Türkiye'de olduğumuz için çok heyecanlıyız" dedi.

Awadallah, şunları söyledi:

"Bizim asıl amacımız, çok fazla imkanı olmayan çocuklara yardımcı olarak Amerikan futbolunu dünyaya yaymak. Son iki yılda Çin ve Brezilya'da yüzlerce çocukla tanıştık. Onun için oldukça heyecanlıyız. Türkiye'de hem Amerikan futbolu camiasıyla bir araya geleceğiz hem de sosyal sorumluluk projelerinde de görev alacağız."    

Türkiye'de Amerikan futboluna olan ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Awadallah, şöyle konuştu:

"Türkiye, organizasyon için aday olan 10 ülke arasından seçildi. Türkiye'yi kültürler arası bağları oluşturan bir köprü olduğuna inandığımız için seçtik. Sporun da her dalıyla kültürler arası bir köprü olduğuna inanıyoruz. Yedi sene önceye oranla, şu anda Türkiye'de bu spora ilgi duyan yaklaşık 5 bin erkek, kadın ve çocuğun katıldığı 18 yarı profesyonel ve 40 üniversite takımı bulunuyor. Bu sebeple burada olmaktan ötürü oldukça mutluyuz."

 

- Barnidge: "İlgi bizi heyecanlandırdı"

 

Derneğin kurucu ortaklarından olan ve Amerikan futbolu oynamaya devam eden Gary Barnidge ise Türkiye'de Amerikan futboluna duyulan ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Barnidge, şöyle konuştu:

"Amerikan futboluna bu kadar çok ilgi olması bizi de çok heyecanlandırıyor. 40'tan fazla üniversite takımı, 8 yarı profesyonel takım ve birçok lisenin bayan takımı ile Amerikan futbolunun gittikçe ülkedeki genç kadınlar, erkekler ve çocuklar arasında en gözde sporlardan biri olma yolunda ilerlediğini söyleyebiliriz. Türkiye'yi ziyaretimiz sayesinde bu spora ilgi duyan insanları Amerikan futbolu ile tanıştırmayı umuyoruz."

Türk gençlerinin şimdiden kendilerini etkilediğini söyleyen bir diğer dernek kurucu ortağı ve Amerikan futbolu oyuncusu Breno Giacomini de "Türkiye'de olmamızın ana amacı, her şeyden önce Türk gençleriyle vakit geçirebilmek. Özellikle Türk Özel Olimpiyatları'nda yer alan çocuklar ve Darüşşafaka Lisesi öğrencileri ile vakit geçirmek bizim için büyük bir şeref olacak. Şimdiden bizi etkilediler, biz de onlara uzun yıllar unutamayacakları bir deneyim yaşatmayı ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Fox, Foxsports ve ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle 3 Mart'a kadar İstanbul'da gerçekleştirilecek kamp ve hayır ziyaretinde 12 profesyonel oyuncu, 750 Amerikan futbolu oyuncusuna teknik yetenek geliştirme ve liderlik eğitiminin yanı sıra gerek sınıflarda gerekse sahada uygulanabilecek tıbbi eğitim de verecek.

Oyuncular ayrıca, global iyi niyet turu kapsamında iki günlerini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Darüşşafaka Lisesi'nde düzenlenecek kamplara ayıracak. İTÜ kampüsünde gerçekleştirilecek olan Özel Olimpiyatlar Türkiye kampı vasıtasıyla zihinsel engelli çocuklarla bir Amerikan futbolu kampı düzenlenecek. Bunun dışında oyuncular spor ve fiziksel aktiviteyi teşvik etmek için Darüşşafaka Lisesi'ndeki yetim çocuklara teknik yetenek geliştirme eğitimi verecek.

Organizasyon için Türkiye'ye gelen profesyonel Amerikan futbolu oyuncuları şunlar:

Alex Mack, Barkevious Mingo, Gary Barnidge, Johnson Bademosi, Jordan Cameron (Cleveland Browns), Breno Giacomini (New York Jets),  Cooper Helfet, Marshawn Lynch (Seattle Seahawks), DeAngelo Williams (Carolina Panthers), Erik Lorig (New Orleans Saints), Thomas Keiser (Arizona Cardinals), Will Svitek (Tennessee Titans).  

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.