"Ammar: Cin İstilası" 17 Haziran'da vizyonda

"Ammar: Cin İstilası" 17 Haziran'da vizyonda
İSTANBUL (AA) - "Ammar 2: Cin İstilası", Fransa ve Hollanda ile aynı anda Türkiye'de 17 Haziran'da izleyiciyle buluşacak. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya...

İSTANBUL (AA) - "Ammar 2: Cin İstilası", Fransa ve Hollanda ile aynı anda Türkiye'de 17 Haziran'da izleyiciyle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Holywood animasyon teknikleri kullanılarak çekilen "Ammar: Cin Tarikatı"nın devamı olarak yapılan filmin Louvre Müzesi, Kafatası Müzesi, Tour Eiffel, Notre Dame Kilisesi, Lahey Sarayı ve Old Rotterdam ile Belçika ormanlarındaki çekimleri tamamlandı.

Yönetmen Özgür Bakar, Türkiye çekimleri tamamlanmak üzere olan filmin senaryosunu Alper Kıvılcım'la birlikte yazdı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakar, Ammar filmleri serisinin gerçek olaylardan yola çıkmanın ötesinde hakikatleri beyaz perdeye aktaracağını, korku severlerin rüyalarına girmekle kalmayıp ilk defa birçok gerçek görüntüyü montajlamadan yayınlamaya hazırlandıklarını ifade etti.

Türk-Fransız Ortak Yapımı olarak tasarlanan filmin yapımcısı Sami Dündar da ilk filmin çekimlerinden sonra, kendilerine ulaşan ilginç görüntüleri, Bakar ve Kıvılcım'la aldıkları ortak karar neticesinde, sinema salonlarında izletmeye karar verdiklerini aktardı.

Filmde, Özlem Polat, Cem Aksakal, Balamir Emren, Buse Narcı, Buse Popara, Ali İnan, Doue Serge, Christy Taner ile Rudy Vidal Frendo rol aldı.

Filmin konusu kısaca şöyle:

"Ammar: Cin Tarikatı, 2009'da Emniyet tarafından bulunan bir kasetin izlenmesiyle kurgulanmıştı. Ammar 2: Cin İstilası'nda ise bu kaset, gazetecilik bölümü okuyan bir grup genç tarafından tez konusu olur. Gençler, Feride ve Mustafa'nın şüpheli ölümünü araştırmak üzere bir belgesel hazırlamaya karar verirler. Olaya karışmış gerçek kişilerle görüşüp Fransa, Hollanda, Belçika'ya kadar gidip araştırmalarını tamamladıktan sonra son olarak Sivas’ta gerçek izlere ulaşırlar. Polisin kapattığı dosyanın Cinlerle bağlantılı olduğuna kesin olarak inanırlar. Olayın detayları derinleştikçe içinden çıkılmaz bir labirente düşerler. Film, bu gerçek olayların kaydedildiği kasetten oluşmaktadır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.