"Anadolu Bitkileri EXPO'da" ödül töreni

"Anadolu Bitkileri EXPO'da" ödül töreni
EXPO 2016 Antalya kapsamına düzenlenen "Anadolu Bitkileri EXPO'da" etnobotanik yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından düzenlenen etnobotanik proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle dağıtıldı.

Antalya Özel Bilfen Anadolu Lisesi Konferans Salonu'ndaki ödül törenine, Antalya Valisi Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Milli Eğitim Müdürü Vekili Hasan Tevke ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Vali Türker, Türkiye'nin ilk EXPO'su EXPO 2016 Antalya'nın açılışına 2 aydan daha az bir süre kaldığını, bu yıl ki temanın çiçek ve çocuk teması olduğunu hatırlattı. Türker, "Çiçek ve çocuk öyle güzel iki tema ki kim duyarsa duysun isminin telafuzu bile yürekleri kıpırdatmaya yetiyor" dedi.

Türkiye ve Antalya'da ilk defa "çiçek ve çocuk" temasının bir arada yaşatılacağını anlatan Türker, EXPO'yu düzenlenmenin ve bu iki temayı bir araya getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türker, bir bütün olarak Anadolu ve Trakya topraklarının çok fazla bio çeşitliğe sahip olduğunu ve dünyanın bir çok ülkesinden daha fazla endemik bitkiye sahip ülke olduklarını dile getirdi.

Milli Eğitim Müdürü vekili Hasan Tevke ise gerçekleştiren "Anadolu Bitkileri EXPO'da" yarışmasına 9,10 ve 11. sınıflarından Türkiye'nin 81 ilinden öğrencilerin katıldığını vurguladı.

Yarışmaya 535 öğrencinin etnobotanik proje yarışmasına katıldığını aktaran Tevke, "Yarışmada her bölgeden dereceye giren 3 öğrenciye ödül verdik" dedi.

Törenin sonunda dereceye giren öğrencilere ödüleri verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.