Anadolu Efes, Avrupa Ligi'nde finale yükseldi!

Anadolu Efes, Avrupa Ligi'nde finale yükseldi!
THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Rus ekibi CSKA Moskova'yı 89-86 yenen temsilcimiz Anadolu Efes finale yükseldi.

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final ilk maçında Rusya ekibi CSKA Moskova'yı 89-86 mağlup ederek finale yükseldi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Anadolu Efes, ilk 3 dakikayı 8-2 önde geçti. Boyalı alandan skor üreten CSKA Moskova karşısında Simon ve Beaubois ile 3 sayı çizgisinin gerisinden basketler bulan Anadolu Efes, 8. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 13-23. Lacivert-beyazlı takım, CSKA Moskova'ya büyük üstünlük kurduğu ve dış atışlardan 5 isabet bulduğu ilk periyodu 25-15 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte de iyi performansını sürdüren Anadolu Efes, Micic'in skorer oyunuyla 15. dakikada farkı 15 sayıya çıkardı: 24-39. Clyburn'ün devreye girmesiyle farkı azaltan CSKA Moskova'ya Larkin ve Sertaç Şanlı'nın kazandırdığı sayılarla cevap veren Anadolu Efes, soyunma odasına 49-37 üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da etkili başlayan Anadolu Efes, 11-2'lik seri yakalayarak 23. dakikada farkı 21 sayıya çıkardı: 39-60. Kalan bölümde Lundberg'in hücumda verdiği 10 sayılık katkıyla farkı azaltan CSKA Moskova karşısında pota altından etkili olan Anadolu Efes, son çeyreğe 71-55 önde girdi.

Dördüncü periyot büyük bir heyecana sahne oldu. İlk bölümünde dış atışlardan 3 isabet bulan CSKA Moskova, 34. dakikada farkı 9 sayıya indirdi: 66-75. Basit hatalar yapan Anadolu Efes karşısında Hackett ve Clyburn ile etkili olan CSKA Moskova, Kurbanov'un serbest atış çizgisinden kaydettiği sayılarıyla bitime 1 dakika 8 saniye kala farkı 1'e indirdi: 86-87. Kalan süreçte dış atış denemelerinden isabet sağlayamayan CSKA Moskova karşısında Larkin ile serbest atışlardan kritik sayılar bulan Anadolu Efes, karşılaşmadan 89-86 galip ayrılarak adını finale yazdırdı.

Ergin Ataman: Bir Türk takımı söz konusu

Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman, CSKA Moskova ile oynadıkları yarı final maçının ardından sıcağı sıcağına konuştu

Ergin Ataman maçın ardından, "İyi değilim. Aynı hatayı yaptık. 3 çeyrek kusursuz oynadık. Son çeyrekte yine durduk. İnanılmaz hatalar yaptık. Daha kolay kazanmayı hak etmiştik ama artık finaldeyiz" ifadelerini kullandı.

Final için iddialı konuşan Ataman, "Bir Türk takımı söz konusu. Kupayı kazanan İlk Türk antrenör olup olmamam önemli değil. Kazanmak için çok çaba sarf edeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Bize inanın, biz kupayı kazanacağız" dedi.

Üst üste 2. kez finalde

Anadolu Efes, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda üst üste ikinci kez finale yükseldi.

Avrupa Ligi'nde ilk olarak 2018-2019 sezonunda final oynama başarısı gösteren lacivert-beyazlı takım, CSKA Moskova'ya 91-83 yenilerek ikincilikle yetinmişti.

Dörtlü Final'de 4. kez mücadele eden Anadolu Efes, 2000 ve 2001'de ise üçüncülük elde etmişti.

Lacivert-beyazlı takımın başantrenörü Ergin Ataman da dördüncü kez yer aldığı Dörtlü Final'de ikinci kez finale yükselme sevinci yaşadı.

THY Avrupa Ligi'nde 2019-2020 sezonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iptal edilmişti.

Üst üste 5. kez Türk takımları finalde

Türk temsilcileri, THY Avrupa Ligi'nde üst üste 5. kez finale yükseldi.

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda 2016, 2017 ve 2018'de Fenerbahçe adını finale yazdırdı. 2017'de kupanın sahibi olan sarı-lacivertli takım, 2016 ve 2018'de ise ikincilikle yetindi.

Anadolu Efes ise tarihinde ilk kez final oynadığı 2019'da ikinci olmuştu.

Final 30 Mayıs'ta

THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes'in mücadele edeceği final karşılaşması, 30 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Lacivert-beyazlılar, finalde Barcelona-AX Armani Exchange Milan maçının galibiyle karşılaşacak.

Kasapoğlu: Şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, finale yükselen Anadolu Efes'i tebrik etti.

Kasapoğlu, Twitter hesabından yayımladığı tebrik mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Turkish Airlines EuroLeague’de finale yükselen Anadolu Efes’i tebrik ediyor, şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum." 

CSKA Moskova: 86 - Anadolu Efes: 89

Salon: Lanxess Arena

Hakemler: Sasa Pukl (Slovenya), Juan Carlos Garcia (İspanya), Gytis Vilius (Litvanya)

CSKA Moskova: Hilliard, Hackett 17, Shengelia 10, Kurbanov 2, Eric, Lundberg 15, Ukhov 8, Antonov, Strelnieks 2, Voigtmann 6, Clyburn 26

Anadolu Efes: Micic 25, Beaubois 15, Simon 10, Singleton 1, Sertaç Şanlı 19, Larkin 11, Moerman 6, Anderson 2, Doğuş Balbay, Dunston

1. Periyot: 15-25

Devre: 37-49

3. Periyot: 55-71

Beş faulle çıkanlar: 33.01 Lundberg (CSKA Moskova), 36.55 Micic (Anadolu Efes)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.