Anadolu Gençlik Derneği, Python ile gençleri yazılım dünyasına davet ediyor
Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi’nin düzenlediği Python programlama eğitimiyle gençlerin, yapay zeka dünyasına adım atacağını belirten Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara “Sınırlı sayıda öğrenciye verilen bu özel eğitimde, geleceğin yazılım geliştiricileri yetiştirilecek” diye konuştu.
Yazılımın dünyadaki etkisi her geçen gün artarken, yapay zeka alanındaki gelişmelerin de hızla ilerlediğini ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Python programlama dili, yapay zeka projelerinde en sık tercih edilen dil konumunda. Hem geniş kütüphane desteği hem de okunaklı sözdizimi sayesinde Python, karmaşık yapay zeka algoritmalarının geliştirilmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca, Python'un İngilizce kelimelerden oluşan komut yapısı, öğrencilerin hem programlama mantığını hem de İngilizce kelime dağarcığını zenginleştirmesine katkı sağlıyor. Python'un kapsamlı bir kütüphanesi var ve komutları İngilizce kelimelerle uyumlu. Bugün gençlerimize yazılım öğretmek şart” dedi.
“ÜRETECEKLERİ YAZILIMLAR TÜM DÜNYAYA FAYDA SAĞLAYACAK”
Türkiye’de bulunan gençlerin zeki ve etik değerlere sahip olduğunu ifade eden Başkan Kara, “Üretecekleri yazılımlar tüm dünyaya fayda sağlayacak. Gençlerimiz teknolojiyi daha çok tüketiyor. Ama biz gençlerimize yazılım üretmeyi öğretmek istiyoruz. Böylece kendi yazılımlarını üretebilecekler ve hatta dünyaya satabilecekler. Bu proje sayesinde gençlerimiz ‘ben de yapabilirim’ diyerek özgüven kazanacak. Çok sınırlı kontenjanımız var çünkü bu eğitimi verebilecek yeterli sayıda öğretmenimiz yok. Bu eğitimi veren öğretmenlerimiz alanında başarılı ve fedakâr kişiler. Bu projede amaç, yetenekli gençleri belirleyip onlara özel bir eğitim vermek. Bu eğitimi alan gençlerimizle birlikte çeşitli projelere imzalar atacağız” dedi.
HANGİ GENÇLER BU EĞİTİME KATILMALI?
Sayısal zekası yüksek olan gençlerin bu alanda başarılı olabileceğini belirten Başkan Kara, “Çünkü yazılım, matematik ve mantık bilgisine dayanır. Ortaokul öğrencileri için bu eğitime başlamak çok önemli. Çünkü üniversiteye başlamadan önce yazılım konusunda deneyim kazanacaklar ve üniversitede daha başarılı olacaklar. Ortaokul öğrencilerinin henüz hayatla ilgili büyük bir sorumlulukları yok. Bu sayede yazılıma daha fazla zaman ayırabilir ve keyifle öğrenebilirler. Bu proje sayesinde geleceğin yazılım geliştiricilerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. Başvuru formu sitemizde yayınlanacak. Belirli bir süre içinde başvuruları değerlendireceğiz ve bir sınava alacağız. Bu sınavda başarılı olan öğrencilerimize burs imkânı sunacağız. Çünkü bu eğitim çok özel bir eğitim. Sınırlı sayıda öğrenciye verilecek. Bu sayede öğrencilere daha iyi bir eğitim verebileceğiz. Bu proje sayesinde gençlerimiz hem yazılım konusunda bilgi sahibi olacak hem de ülkemizin geleceği için önemli birer birey olacaklar” diye konuştu.
“9 OCAK'TAN İTİBAREN ÖN KAYITLAR ALINMAYA BAŞLANDI”
Başkan Kara, başvuruların başladığını duyurarak, “9 Ocak'tan itibaren ön kayıtlar alınmaya başlandı. 8 Şubat'a kadar sürecek kayıtların ardından derslere başlanacak. Seçici bir değerlendirme süreci sonucunda belirlenen 10 lise ve 10 ortaokul öğrencimiz bu programdan yararlanma fırsatı bulacak. Detaylı bilgi için 0332 353 23 24 numaralı WhatsApp hattından bize ulaşabilirsiniz” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.