Anadolu Merinosu Islah Projesi

Anadolu Merinosu Islah Projesi
Karapınar ilçesinde 5 yıldır 13 işletmede uygulanan Anadolu Merinosu Islah Projesi'nden olumlu sonuçlar alındığı belirtildi

Karapınar ilçesinde, 5 yıldır 13 işletmede uygulanan Anadolu Merinosu Islah Projesi'nden olumlu sonuçlar alındığı bildirildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimi ve projesi sorumlusu Fethi Türkoğlu, proje kapsamında Karapınar’da 3 elit sürü oluşturulduğunu söyledi.

Elit sürülerin etli olduğunu belirten Türkoğlu,” Bu projede Anadolu merinosu yetiştiriliyor. Bu koyunların özelliklerini taşıyan ve ıslah edilen sürüler damızlık koyun ve damızlık kuzu kaynağı olarak kullanılmaktadır. Verimlilik yönünden ikizlik oranı yüksek, etçil, süt verimi üst seviyededir. Kuzuların yaşama oranı çok iyidir. Kolayca adapte oluyorlar. Karapınar’da toplam 13 işletmede Anadolu Merinos ıslah ediliyor. Bunlardan 3 tanesi elit sürüdür" dedi.

Elit sürü sahibi Çiftçi Uğur Aydınbelge ise kısırlık oranı çok düşün olan Anadolu merinosu ile üreticilerin daha çok kazanç elde ettiğini belirterek, herkese tavsiye ettiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.